HP introduceert HP Converged Cloud-portfolio

HP heeft HP Converged Cloud geïntroduceerd. Dit is een portfolio dat is gebaseerd op een gedeelde architectuur, zoals traditionele ict, private, beheerde en publieke clouds. HP Converged Cloud is ontworpen voor het enterprise segment en vergroot de impact van de cloud op het gebied van infrastructuur, applicaties en informatie. Met HP Converged Cloud zijn organisaties flexibeler en kunnen de diverse behoeften managen.

HP Converged Cloud combineert HP Converged Infrastructure, HP Converged Management and Security, Converged Information en verbeterde OpenStack-technologie. Bedrijven hebben hierdoor een open, gestandaardiseerde aanpak die meerdere hypervisors, besturingssystemen en ontwikkelingsomgevingen ondersteunt. Gecombineerd met een heterogene infrastructuur en een uit te breiden partner-ecosysteem. Ook krijgen organisaties een aanbod van beheer en veiligheid die informatie, applicaties en infrastructuur omvat. Tot slot wordt een homogene omgeving gecreëerd via een gemeenschappelijke architectuur.

Cloud Services

HP Cloud Services levert het eerste cloud-aanbod, HP Public infrastructure as a service, als een publieke bèta op 10 mei 2012. Het betreft het leveren van ondemand computertechnologie of virtuele machines, schaalbare online opslagcapaciteit en versnelde levering van cachegeheugen aan eindgebruikers. Hierdoor kunnen ontwikkelaars binnen enkele minuten service bieden en betalen zij alleen voor wat zij gebruiken.

Op 10 mei zal HP Cloud Services tevens de private bèta introduceren, die twee aanvullende infrastructures as a service behelst. Een relationele database service voor MySQL en een block storage service die dataverkeer tussen verschillende computers ondersteunt.

Cloud Maps

HP's nieuwe Cloud Maps breiden HP's geïntegreerde, open oplossing uit door voorverpakte applicatie-templates te leveren. Die creëren een op maat gemaakte catalogus, waardoor applicatieservices met één druk op de knop gerealiseerd kunnen worden. Samen met HP CloudSystem kan HP Cloud Maps nieuwe cloud-diensten voor enterprise-applicaties in enkele minuten realiseren in plaats van maanden.

Om te helpen met het testen van deze applicaties kondigt HP ook HP Service Virtualization 2.0 aan. Deze software helpt klanten om de kwaliteit en prestaties van cloud en mobiele applicaties te testen, zonder onderbreking van productiesystemen. Dit wordt gerealiseerd door toegang te bieden tot diensten in een gesimuleerde, virtuele omgeving.

Virtual Application Networks

Om de knelpunten aan te pakken die ondernemingen vaak ervaren bij het ontwikkelen van nieuwe cloud-diensten bij complexe netwerken uit het verleden, introduceert HP Virtual Application Networks. Deze oplossing versnelt de implementatie van applicaties, automatiseert het beheer en zorgt voor netwerk service lagen om cloud en gevirtualiseerde applicaties te leveren in de HP FlexNetwork architecture.

Om klanten te helpen het meeste uit deze netwerken te halen, lanceert HP twee nieuwe netwerkdiensten. HP Virtual Network Protection Service maakt gebruik van de beste methodes om een basis te leggen voor de beveiliging op het niveau van het beheer van de netwerkvirtualisatie, waardoor reguliere gevaren kunnen worden ontweken. HP Network Cloud Optimization Service helpt klanten hun netwerk te verbeteren door services via de cloud met 93 procent te verbeteren, in vergelijking met traditionele download technieken.

Enterprise Cloud Services

Voor klanten die liever niet hun eigen cloud beheren kondigt HP de nieuwe HP Enterprise Cloud Services aan, die private clouds, continuïteitsservices en geïntegreerde communicatie levert. Door cloudbeheer te outsourcen bij een vertrouwde ict-aanbieder, kunnen klanten profiteren van on-demand gebruik en prijsmodellen, zodat kostenbesparingen ingezet kunnen worden bij andere strategische projecten.

Om het portfolio verder uit te breiden kondigt HP ook de nieuwe HP Engineering Cloud Transformation Services aan, die productontwikkeling- en technische ontwerpteams helpen om de cloud te omarmen, productiviteit te verbeteren en snel nieuwe producten in de markt te zetten. Bovendien wapenen de nieuwe Cloud Security Alliance-trainingbronnen klanten met kennis om potentiële beveiligingsgevolgen van cloud-oplossingen te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-13T08:52:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.