Citrix vernieuwt Mobile Enterprise-strategie

Beheersoftwareleverancier Citrix vernieuwt zijn Mobile Enterprise-strategie. Het bedrijf komt hiermee tegemoed aan organisaties die op zoek zijn naar apparaatonafhankelijke samenwerkingsoplossingen. Citrix biedt mobiele werkstijlen in de vorm van persoonlijke cloud-oplossingen. De Mobile Enterprise-strategie is onderverdeeld in vier pijlers: samenwerking, data, applicaties en apparaten.

Citrix introduceert GoToMeeting HDFaces voor de iPad. Deze tool combineert video conferencing, audio conferencing en screen sharing. Hierdoor kan men op iedere gewenste locatie fysiek samenwerken. Voor de toenemende vraag naar oplossingen voor het samenwerken met teams, komt het softwarehuis met Podio. Dit cloud-gebaseerde platform maakt het eenvoudig om samen te werken op dynamische werkplekken en met een verscheidenheid aan personeel, leveranciers en partners. It-medewerkers kunnen door middel van GoToAssist for mobile devices van iedere gewenste locatie it-ondersteuning bieden. Ze kunnen toegang krijgen tot de computer van iedere medewerker en problemen direct oplossen vanaf hun iPad, Android-tablet of -telefoon.

De nieuwe ShareFile StorageZones-technologie zorgt ervoor dat organisaties de beste locatie voor hun data kunnen selecteren, of dat nu in een publieke of private cloud is. Door de integratie van Citrix ShareFile in de Citrix Reciever-software client kunnen eindgebruikers documenten openen, bekijken, aanpassen, opslaan en delen via hun persoonlijke en mobiele apparaten, ongeacht waar de documenten oorspronkelijk zijn gecreëerd.

Bring your own device

Met RemotePC kunnen gebruikers hun kantoor-pc omzetten in een virtuele desktop-hub, zonder extra servers of opslag in het datacenter. It-medewerkers kunnen eindgebruikers snel en veilig toegang op afstand bieden tot alle applicaties en data op hun kantoor-pc, vanaf ieder gewenst apparaat. RemotePC maakt deel uit van de FlexCast-technologie uit de Citrix XenDesktop-productlijn. Daarnaast introduceert de softwareleverancier CloudGateway 2 om gebruikers zelf toegang te geven tot hun zakelijke applicaties en data vanuit een zakelijke appstore. Deze update voorziet in verschillende mobiele applicatiemogelijkheden, waaronder ondersteuning voor html5, iOS en Android-apps.

Met de Citrix Receiver kunnen klanten hun bring your own device-activiteiten evenals andere mobiele werkstijlen regelen, ongeacht het apparaat waarmee gewerkt wordt. Citrix XenClient breidt de Citrix device-ondersteuningsstrategie voor zakelijke laptopgebruikers uit met een veilige hypervisor die direct werkt op een laptop, zonder verbinding met een netwerk. Citrix nam voor deze technologie Virtual Computer over, een leverancier van zakelijke managementoplossingen voor Xen-gebaseerde klant-hypervisors. Hierdoor heeft Citrix een gezamenlijke oplossing voor laptopgebruikers voor de uitrol van virtuele desktops en maken het veilig en kostenefficiënt voor de it-afdeling om alle apparaten te beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-11T11:06:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.