NYSE Euronext brengt beurscloud naar Europa

Ict-dienstverlener NYSE Technologies biedt financiële instellingen clouddiensten voor aan- en verkooptransacties op de effectenbeurzen van moederbedrijf NYSE Euronext. De clouddiensten voor financiële instellingen en grote beleggers worden geleverd vanuit het zogeheten Liquidity Centre van NYSE Euronext in Basildon in Groot-Brittannië. Het gebruikte cloudplatform werd ontwikkeld in samenwerking met hardwareleverancier EMC en virtualisatiespecialist VMware.

De clouddienst voor financiële instellingen wordt aangeboden onder de naam Capital Markets Community Platform en moet banken en institutionele beleggers eenvoudiger toegang geven tot de aandelenmarkten. Bovendien kunnen zij eenvoudig meer rekencapaciteit inkopen op het moment dat zij daaraan behoefte hebben. Het financiële cloudplatform werd op 1 juli 2011 al gestart voor de Amerikaanse markten vanuit het Liquidity Centre in Mahwah in de Amerikaanse staat New Jersey. Het is het eerste cloudplatform dat exclusief voor financiële dienstverleners werd ontwikkeld.

Via het cloudplatform krijgen klanten toegang tot onder andere de diensten Superfeed, Managed Transaction Hub en de Secure Financial Transactions Infrastructure (SFTI) van het beursbedrijf. Klanten vanuit de hele wereld krijgen hiermee beveiligd toegang tot de realtime beurssystemen van de Europese effectenbeurzen van NYSE Euronext. Het systeem is de afgelopen maanden al getest door verschillende klanten van NYSE Euronext, waaronder effectenhuis GF Futures in Hongkong.

Technologie

De effectenbeurzen van NYSE Euronext tellen wereldwijd achtduizend beursnoteringen. Onderdeel van het bedrijf zijn onder meer de effectenbeurzen in Amsterdam, Brussel, Lissabon, New York en Parijs. Het bedrijf vertegenwoordigt ruwweg veertig procent van alle aandelentransacties ter wereld. Alle ict-diensten rond de effectenhandel van het bedrijf zijn ondergebracht in dochteronderneming NYSE Technologies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-18T09:54:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.