ICT Automatisering levert Azure vanuit Groningen

Ict-dienstverlener ICT Automatisering uit Barendrecht breidt zijn zogeheten Windows Azure Groep uit naar zijn locatie in Groningen. ICT had al een kenniscluster op dit terrein in zijn locatie Barendrecht. Een tweede kenniscluster is vanaf 26 juni 2012 operationeel in Groningen.

De uitbreiding naar Groningen is ingegeven door de groei in de vraag naar cloud computing-toepassingen van klanten uit het noorden van het land. De eerste branche waaruit de dienstverlener vraag naar cloud-toepassingen kreeg was de logistiek. Nu melden zich ook klanten uit andere verticals, stelt verkoopdirecteur Aart Wegink van ICT Automatisering. De Groningse vestiging had al een kenniscentrum voor .Net.

De ict-dienstverlener heeft al meerdere klanten naar de Windows Azure Cloud gemigreerd. De migraties zijn volledig uitgevoerd waarbij zij als system integrator verantwoordelijk is voor het ontwerp, bouw, migratie en beheer.

Een van de klanten die gebruikmaakt van de expertise van ICT Automatisering op het terrein van Windows Azure Cloud is de leverancier van elektrische vervoermiddelen Greenflux in Goutum, iets onder Leeuwarden. ICT Automatisering maakte begin juni 2012 bekend voor het bedrijf een zogeheten operations- en beheerplatform te bouwen waarmee een landelijk netwerk van elektrische laadpalen opgezet en beheerd gaat worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-26T10:46:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.