Managed hosting door True

Vivenda Media wil A1 Internet overnemen

 

Handen schudden

In navolging op de recente overname van de Q4Group kondigt de Vivenda Media Groep aan A1 Internet te willen overnemen. Eerst moet nog wel het boekenonderzoek worden afgerond. Met de overname van deze internetdienstverlener uit Heerenveen wil Vivenda zijn samen met Q4 opgebouwd cloud computing-aanbod versterken. A1 Internet bestaat al ruim 15 jaar.

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Vivenda, voorheen multimediabedrijf voor de vastgoedsector, is middels de overname van de Q4 Groep een ict-dienstverlener geworden. Het 'nieuwe' Vivenda is actief in cloud computing, het ontwikkelen en beheren van websites en internetwinkels, en open source-oplossingen.

Het bedrijf, met een hoofdkantoor op Schiphol, wil de komende jaren sterk doorgroeien door middel van een 'buy & build'-strategie. De overnames moeten er ook voor zorgen dat er weer een gezonde kasstroom op gang komt. De afgelopen jaren was Vivenda door de crisis op de vastgoedmarkt in zwaar weer terecht gekomen. Uit het net gepubliceerde jaarverslag 2011 blijkt vorig jaar een definitief verlies van 3,7 miljoen euro op een omzet van 1,2 miljoen euro te zijn geleden. De metamorfose in een ict-dienstverlener moet ervoor zorgen dat het bedrijf weer een gezonde toekomst krijgt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4536141). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×