Tie koopt SaaS-aanbieder Light

De beursgenoteerde softwareleverancier Tie in Hoofddorp heeft branchegenoot Light in Amsterdam overgenomen. Light levert software voor advocaten, notarissen en deurwaarders. Na de overname door Tie zullen deze klanten gebruik kunnen maken van de oplossingen van Tie op het terrein van e-commerce en e-invoicing.

Met online cms-software van Light kunnen klanten een website en intranet bouwen en beheren. Via een portal kunnen zij klanten bovendien inzage geven in hun dossiers. Met name het laatste product is de aanleiding voor Tie om Light over te nemen, vertelt adviseur investor relations Bob Out.

Tie koopt het bedrijf van de Light-directeuren Kamiel Wanrooij en Mark Wolffenbuttel. Het bedrijf is in 2009 ontstaan en richt zich vooral op klanten in de juridische sector. Bij het bedrijf werken zeven mensen. Bij de softwareontwikkeling maakt Light gebruik van de zogeheten agile-methode. Light onderscheidt zich van andere leveranciers door de software als een online dienst aan te bieden.

‘Elk crm-pakket voor de juridische sector heeft tegenwoordig wel een web-interface', vertelt Light-directeur Wolffenbuttel. ‘De interface ziet er meestal uit alsof die uit 1989 dateert en daarna niet verder is ontwikkeld. Onze portal is niet pakketgebonden, maar kan bovenop de software van andere leveranciers worden geplaatst. Juist op dat punt gaat Tie een belangrijke rol spelen: zij zijn in staat om alle soorten pakketten aan elkaar te knopen.' Doordat de software van Tie en Light op elkaar aansluit, is die per direct gecombineerd te gebruiken.

Internationale speler

De Light-directie besloot het bedrijf te verkopen om een volgende stap te kunnen zetten. ‘Tie is een internationale speler en er was direct een klik met de organisatie', vertelt Wolffenbuttel. ‘Agile vraagt om een bepaald soort mensen. Dat type mens loopt ook bij Tie rond: gedreven om snel een product te leveren voor de klant. Wij houden de vrijheid om te ondernemen binnen het grotere geheel van Tie.'

De reden voor Tie om Light te kopen was een uitbreiding van het aantal branches waarin Tie actief is met de juridische sector. ‘Daarin was Tie nog niet actief', zegt adviseur Out. Daarnaast waren de abonnementsvorm van het saas-model en het jonge, getalenteerde ontwikkelteam van Light belangrijke overwegingen bij de aankoopbeslissing. ‘Light kan Tie ondersteunen bij het ontwikkelen van portals in andere sectoren', zegt Out.

Aankoopprijs

Over de aankoopprijs en de wijze van betalen willen de betroken partijen niets zeggen. ‘De aandelen van Tie verwateren niet met deze aankoop', zegt Out, die bevestigt dat Tie actief rondkijkt naar andere overnamekandidaten.

Tie is leverancier van Tie Kinetix, softwarepakketten in een webomgeving. De oplossingen helpen alle handelspartners in de keten samen te werken bij e-commerceprocessen, waaronder marketing, sales en fullfilment. Tie, begonnen als leverancier van zogeheten edi-software voor het uitwisselen van elektronische berichten, heeft ervaring in het ontwikkelen en implementeren van wereldwijde e-commercestandaarden. Aandelen van Tie staan genoteerd aan de beurs in Amsterdam. Het bedrijf heeft kantoren in Australië, Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-09T11:45:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.