'Gebruik cloud computing verdrievoudigt in 2012'

Bedrijven stappen massaal over naar cloud computing. Om de overvloed aan digitale informatie aan te kunnen, maakt op dit moment 71 procent van de bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers, verspreid over Europa en Noord-Amerika, gebruik van cloud computing. In 2011 was dat nog 26 procent. Dit blijkt uit de CIO Barometer 2012 van ict-dienstverlener CSC.

Van de onderzochte bedrijven zegt 33 procent te zijn overgestapt op cloud computing, omdat het hun via verschillende technologieën betere toegang verschaft tot hun informatie. Deze aanpak vergroot de snelheid en efficiëntie en daarmee de bedrijfsprestaties. Van de cio's die zijn ondervraagd, geeft 54 procent aan dat cloud computing het mogelijk maakt meer tijd te besteden aan innovatie en bedrijfsstrategie. 17 procent van de bedrijven geeft aan te zijn overgestapt naar cloud computing uit kostenoverweging.

Veiligheid van data

In tegenstelling tot de heersende gedachte heeft slechts 14 procent van de bedrijven hun it-afdeling verkleind bij het overstappen naar cloud computing. 20 procent van de ondervraagde organisaties geeft aan juist medewerkers, met name cloud computing-experts, te hebben aangenomen. Van de bedrijven in Europa en Noord-Amerika die aan het onderzoek hebben meegedaan, zegt 25 procent dat ze zich sinds het implementeren van cloud computing meer bewust zijn van de veiligheid van data.

'Cloud is onomkeerbaar en gaat nooit meer weg', zegt Rick Chan-Jon-Chu, woordvoerder CSC. 'Organisaties omarmen in grote getale de voordelen, ongeacht of het it-infrastructuur, applicaties of bedrijfsprocessen betreft. De schoen begint nu te wringen door achterlopende wetgeving en een gebrek aan feitelijk correct begrip van de problematiek die ten onrechte in relatie wordt gebracht met cloud.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Die laatste zin doet het:" ... een gebrek aan feitelijk correct begrip van de problematiek...." Klinkt alsof ik een politicus hoor praten over alle voordelen die de Europese Unie ons heeft gebracht.

Na het rapport - dus niet alleen de samenvatting die hier staat - gelezen te hebben mis ik dan ook nog wel enige nuance. Zoals dat adoptie voor de cloud bij Amerikaanse bedrijven en overheden hoger ligt door wetgeving, en dan bedoel ik niet alleen de Patriot Act maar ook SOX e.d. Of dat besparingen uiteindelijk maar klein zijn en het dus meer om innovatie gaat. In dat kader lijkt het me redelijk om te concluderen dat er nauwelijks sprake is van een overstap maar meer om een toevoeging gaat, huidige architecturen worden dus vooral uitgebreid met Cloud mogelijkheden.

de titel: Gebruik cloud computing verdrievoudigt in 2012, is natuurlijk geen nieuws, 2012 is al voor 75% voorbij, interessanter is natuurlijk de gegeven onderbouwing, op zich niet verkeerd, maar een slagje concreter, bijvoorbeeld op basis van analyse van BC's zou wel erg leuk zijn geweest.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-29T15:10:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.