Bull start joint venture cloud supercomputing

Automatiseerder Bull richt met investeerder Caisse des Dépôts (CDC) de joint venture NumInnov op die beveiligde high performance computing (hpc)-diensten in de cloud gaat aanbieden. Het startkapitaal is 28 miljoen euro. Daarvan hoest CDC bijna tien miljoen euro op. Het doel van de joint venture is om met een cloudplatform voor supercomputing een basis te bieden voor de verdere ontwikkeling en adoptie van hpc-applicaties en diensten in Europa.

CDC is de uitvoeringsorganisatie van het Franse 'Fonds National pour la Société Numérique', dat is opgericht in het kader van het economische stimuleringsprogramma van de Franse overheid. Dit fonds voor de digitale samenleving vindt dat hpc-technologie een belangrijke drijfveer vormt voor innovatie en het verbeteren van de concurrentiepositie van Europa in het algemeen en Frankrijk in het bijzonder.

De op te richten joint venture biedt een cloudplatform voor high-performance computing  on-demand. Het bedrijf gaat IaaS- en PaaS-diensten leveren. Bull speelt al sinds 2011 met de gedachte om via het bieden van een solide cloudplatform de ontwikkeling van nieuwe hpc-applicaties en diensten te stimuleren. De joint venture werkt dan ook samen met inmiddels zo'n vijfentwintig ict-leveranciers die in dit veld actief zijn. Zij zijn lid van de NumInnov Club.

Bull is leverancier van kritische digitale systemen en een grote Europese leverancier van supercomputers. In Nederland leverde Bull dit jaar een supercomputer aan het KNMI en sleepte het de opdracht in de wacht voor het in 2013 bouwen van de nieuwe nationale wetenschappelijke supercomputer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-19T11:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.