HP levert cloud en BYOD uit de kraan

Dit artikel delen:
Vrouw tablet computer

Ict-dienstverlener HP introduceert een abonnementsdienst op het gebied van cloud computing, mobility en het gebruik van eigen apparatuur door medewerkers van afnemers. De dienst zal worden aangeboden via zogeheten resellers op het terrein van communicatie. Het pakket bestaat uit netwerkoplossingen en het beheer hiervan onder de naam HP FlexNetwork Utility Advantage Program.

Het dienstenpakket stelt bedrijven in staat cloud-, mobility- en byod-initiatieven uit te rollen zonder dat daar investeringen voor nodig zijn. Bedrijven besteden in de regel zo’n 70 procent van hun ict-budget aan het draaiend houden van het netwerk, waardoor minder dan 30 procent overblijft voor het upgraden van het netwerk. Terwijl er geïnvesteerd zou moeten worden in initiatieven als cloud, mobiliteit, verrijkte media en byod.

Het HP FlexNetwork Utility Advantage Program stelt communicatie-resellers in staat zakelijke klanten te helpen bij het moderniseren van hun netwerk. Dit met een standaard pakket netwerkoplossingen, inclusief hardware en software, zonder kosten vooraf. Klanten sluiten een contract met de reseller en krijgen het netwerkbeheer dat nodig is om initiatieven die innovaties op een pay-per-use basis versnellen, te ondersteunen.

Een van de gebruikers van de nieuwe dienst is de Zwitserse telecomaanbieder Swisscom. ‘Onze afnemers concentreren zich liever op lopende zaken dan op het onderhouden van het netwerk om medewerkers toegang te bieden tot applicaties als voice en videoconferenties’, aldus hoofd product line management Oliver Spring, van Swisscom. ‘Met HP’s diensten dichten we de kloof binnen onze gemanagede diensten. Hierdoor kunnen we een netwerkinfrastructuur leveren die het voor klanten mogelijk maakt te innoveren.’

FlexNetwork

Het HP FlexNetwork Utility Advantage Program is wereldwijd beschikbaar via HP-resellers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo zie je maar, cloud en IT outsourcing lopen steeds meer in elkaar over. IT Outsourcing zal dan ook steeds meer verdwijnen uit het IT straatbeeld naarmate er meer van dit soort oplossingen komen. Is dit het begin van het einde van klassieke outsourcing of zijn de IT outsourcing bedrijven instaat te innoveren? De toekomst zal het uitwijzen, cloud is in ieder geval meer en meer een blijvertje versus de hype die men dacht.

De hamvraag is: wat is cloud nu precies:-) Is het definitie substitutie of iets nieuws versus IT Outsourcing

@ Mickel
Juiste conclusie Mickel. Ultieme vorm van outsourcing is cloud en dit zal naar mijn mening ook de richting zijn waarin de markt zich ontwikkeld. Hierbij zal de volgende fase zijn dat business applicaties multi client beschikbaar worden. Tav bring your own zal dit in mijn ogen veranderen in "choose your own" waarbij de werkgever verschillende user devices aanbiedt (tablet, smart phone, note book, etc) maar wel passend binnen de corporate architecure.
Bart

@Bart,
Betekent dat je geen verschil ziet tussen Cloud en outsourcing?

Ik heb dit artikel gelezen en heb twijfels bij de juistheid van een aantal zaken die hierboven beweerd worden. Wanneer je het over CYOD had dacht ik gelijk: Yes! Nu komt de aap uit de mouw!

Reza, terechte opmerking. Ik denk dat het iets anders is dan de juistheid, namelijk, men weet het eigenlijk nog niet hoe en op welke manier alle bring your own device, cloud, network, etc, geleverd gaan worden.

De uitdaging is, naast Corporate Architecture als een onderdeel van de IT strategy, in dit soort zaken dat het hem zit in je operating model (Governance, org charts, process intercompany (niet ITIL) en KPI's). Pas als men dit aangepast heeft naar/aan de nieuwe situatie, dan pas gaat dit werken. BYOD vereist dit om wild groei te vorkomen, niet van het device, maar wat er op gebeurd.

Je opmerking is daarom zeer valide. Zaken zoals security (data) en alle andere soorten, wat mag wel en wat mag niet en wie is er voor verantwoordelijk. Pas dan gaat dit werken voor de grotere organisaties.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-04T09:56:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.