Start-up Wercker krijgt geld uit Silicon Valley

Investering dollar groei

Wercker, het Amsterdamse ontwikkelplatform voor software in de cloud, heeft financiële steun gekregen van de Amerikaanse investeerder Greylock Partners uit Silicon Valley. Ook de Amsterdamse durfkapitalisten Vitulum Ventures en Shamrock Ventures, begeleider van de investeringsronde, steken geld in het bedrijf. De Amsterdamse start-up gaat met het extra kapitaal zijn platform opschalen om wereldwijd meer softwareontwikkelaars te kunnen bereiken.

Het totale investeringsbedrag is niet bekendgemaakt, maar ligt volgens het Financieele Dagblad rond de een miljoen dollar.

Het cloudplatform van Wercker biedt bedrijven de mogelijkheid updates van hun software razendsnel te verspreiden. Ook kunnen ontwikkelteams via het platform elkaars vorderingen bekijken en bespreken. Wercker draait nog in een private bètaversie; geïnteresseerde partijen kunnen een verzoek tot een bètatoegang indienen via http://beta.wercker.com.

Innovatie

Wercker, opgericht door Micha Hernandez van Leuffen, maakte deel uit van het Rockstart Accelerator startup-programma uit Amsterdam. Ook kreeg het steun vanuit het Mozilla’s WebFWD programma. Met hulp van NexusLabs, een Amerikaans/Nederlandse stichting die zich bezighoudt met het stimuleren van technologische innovatie, kon Wercker contact leggen met Amerikaanse investeringspartijen, zoals Greylock Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-24T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.