Elastichosts start clouddienst in Amsterdam

Brits hostingbedrijf huurt ruimte bij euNetworks

De Engelse cloudserviceleverancier Elastichosts heeft ruimte gehuurd en ingericht bij het datacenter van euNetworks in Amsterdam. Het bedrijf wil klanten lokale clouddiensten kunnen aanbieden die volgens betaal-naar-gebruik in euro's kunnen worden afgerekend. Elastichosts mikt op twee doelgroepen: ict-startups, webontwikkelaars en kleinere ict-dienstverleners, en - de tweede groep - systeemintegratoren die onder een witmerk de clouddiensten aan hun klanten kunnen verkopen. Voor deze laatste groep bestaat eeen partnerprogramma.

Behalve in Amsterdam huurt Elastichosts nieuwe datacentercapaciteit in Hongkong, Sydney en Silicon Valley. Het bedrijf heeft al datacenterruimtes in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada, maar wil zijn wereldwijde aanwezigheid vergroten. 'Hoewel we nu al Europese klanten bedienen, is het toch handiger om dat vanaf het continent te doen. Al is het maar om de praktische reden dat er dan in euro's kan worden afgerekend en niet meer in ponden. Dat geeft klanten beter inzicht in de kosten en ze zijn bovendien van de wisselkoersschommelingen af', vertelt Richard Davies, algemeen directeur van Elastichosts.

Het bedrijf biedt schaalbare cloudservers aan waarbij klanten betalen naar gebruik. Via remote management wordt de datacenteromgeving vanuit Engeland in de gaten gehouden. Wel regelt Elastichostst een lokale helpdesk-telefoonnummer voor de eerstelijnsondersteuning. 'Klanten vinden het een prettig idee wanneer hun cloudinfrastructuur lokaal is geregeld. Bovendien zijn sommige klanten ook gebonden aan wetgeving waardoor ze data niet buiten de landsgrenzen mogen opslaan. Het gebruiken van cloudcapaciteit op afstand kan bovendien de netwerksnelheid vertragen.'  

Wereldwijd

Bij de keuze om in Amsterdam een Europees datacenter met cloudservers te openen, speelt mee dat de hoofdstad een belangrijke internethub is door de aanwezigheid van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Verder heeft datacenterexploitant euNetworks er een vestiging. Elastichosts werkt al langer samen met dit eveneens Britse bedrijf. Elastichosts wil uiteindelijk een wereldwijde dekking kunnen aanbieden om klanten een betere diensteverlening te kunnen bieden. 'Wij bieden clouddiensten aan zoals Amazon dat doet, maar dan ook lokaal en volgens een Infrastructure-as-a-Service'- IaaS - model', stelt Davies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-05T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.