Saxion besteedt informatiesysteem opnieuw aan

Saxion Hogeschool in Enschede is eind januari 2013 opnieuw gestart met de aanbesteding van een studentinformatiesysteem. Een eerdere aanbesteding in 2012 is ingetrokken, nadat twee partijen de hogeschool met een gang naar de rechter dreigden. De opdracht was toen gegund aan de Amerikaanse softwareleverancier Caci, leverancier van het pakket Osiris.

Aanleiding voor het opnieuw uitschrijven van de aanbesteding was een vraag in de aanbestedingsdocumenten die voor meerdere uitleg vatbaar was, vertelt directeur Hans Oeloff van het Service Center Informatie van Saxion. ‘Daarmee was de procedure niet zorgvuldig. Van twee partijen die hadden ingeschreven ontvingen wij een dagvaarding. Daarop hebben wij in november besloten de aanbesteding in te trekken.’ Toen Saxion de complete aanbesteding besloot af te blazen, lieten de twee partijen die zich benadeeld voelden hun zaak bij de rechter vallen.

De eerste aanbesteding dateerde van 7 maart 2012. De klus was voorlopig gegund aan leverancier Caci in Amsterdam. De nieuwe aanbesteding door Saxion is op 30 januari 2013 van start gegaan. ‘Wij hadden als eis gesteld dat het systeem ‘drempelvrij’ moest zijn. Dat hebben wij in de nieuwe aanbesteding anders en iets scherper geformuleerd’, zegt Oeloff.

Saxion stelt als voorwaarde dat het softwarepakket wordt geleverd als dienst (SaaS). Het contract krijgt een looptijd van tien jaar. Het nieuwe systeem vervangt het niet langer ondersteunde pakket HSA, van softwarebedrijf Chronotech, sinds februari 2011 onderdeel van softwareleverancier Caci.

Definitieve keuze

De aanbesteding zou nog voor de zomervakantie moeten leiden tot een definitieve keuze van een leverancier. De leveranciers worden beoordeeld volgens het systeem van economisch meest voordelige inschrijving. De inschrijving sluit op 19 maart 2013. Oeloff: ‘In de zomervakantie zouden wij dan aan de slag moeten kunnen gaan met de implementatie’. Het studentinformatiesysteem moet op 1 januari 2014 volledig in de lucht zijn en door Saxion zijn geaccepteerd.

Onlangs koos Hanzehogeschool Groningen voor het studentinformatiesysteem Osiris van Caci, eveneens ter vervanging van het verouderde pakket HSA. Een eerdere keuze voor het pakket Educator van BPM-leverancier Cordys leidde ‘voor beide partijen tot een teleurstelling’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-08T14:28:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.