Cloudera en T-Systems ontwikkelen analysedienst

Analytics

Softwaredienstverlener Cloudera en infrastructuurleverancier T-Systems gaan samenwerken om cloudgebaseerde data analytics-oplossingen te leveren. Hiervoor gebruiken zij het big data-platform van Cloudera op basis van Apache Hadoop. Zij gaan nu samenwerken om een kant-en-klare oplossing te ontwikkelen waarmee de klanten van T-Systems sneller en eenvoudiger waarde uit ruwe data kunnen halen.

Cloudera’s platform voor big Data en Cloudera Enterprise verzorgen de omgeving voor het gegevensbeheer. Dit zorgt voor de integratie van eigen gegevens, visualisatie en analyses op schaal. T-Systems gaat nu de eigen cloudinfrastructuur met het platform van Cloudera integreren om een goed toegankelijke en betaalbare analytics as a service (AaaS)-oplossing mogelijk te maken. Cloudera en T-Systems stellen de dienst in eerste instantie ter beschikking voor de zakelijke klanten van T-Systems in Europa. Andere markten over de hele wereld volgen later.

Door de samenwerking kan T-Systems met Cloudera analyseoplossingen voor grote hoeveelheden gegevens ontwikkelen. Dit vormt een belangrijk element van het portfolio voor it-oplossingen van T-Systems en het zet beginnende stappen richting AaaS in de cloud. ‘Onze klanten willen zich geen zorgen hoeven maken over de hardware en software voor big data’, zegt Occo Vreezen, Cloudexpert bij T-Systems in Nederland. ‘Ze willen geen technologie, maar gewoon een betrouwbare dienst. Dit leveren we nu met Cloudera.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-08T10:42:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.