DHPA helpt Albeda met beter ICT-onderwijs

Docenten van de ict-academie van het Albeda College uit de regio Rijnmond hebben met ict-ondernemers overleg gevoerd om het huidige ict-onderwijs beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt. De mbo-instelling wil zijn onderwijs inhoudelijk meer laten aansluiten op de eisen en ontwikkelingen in de sector en die van de arbeidsmarkt. De ondernemers zijn lid van de stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA), een samenwerkingsverband van hosting- en cloudproviders.

‘Eindgebruikers stappen massaal over van pc’s op tablets en mobiele telefoons met apps die gebruikmaken van diensten uit de cloud’, zegt DHPA-directeur Michiel Steltman. ‘Daarmee verschuift het zwaartepunt van de ict-dienstverlening van de eigen ict-afdeling naar externe service providers. Hier moeten onderwijsinstellingen hun mensen goed voor opleiden. Op dit moment is het lastig om als service provider genoeg geschikte kandidaten te vinden voor netwerkbeheer of servicemanagement.’

De Nederlandse online sector is volgens Steltman een van de grotere ter wereld en faciliteert ongeveer 33 procent van de gehele e-commerce-omzet in Europa. ‘Om als land succesvol te kunnen blijven meedoen, moet er dus snel iets veranderen. We zijn daarom blij dat het Albeda College de dialoog met ons aangaat.’

Concrete afspraken

Tijdens de bijeenkomst zijn een aantal concrete afspraken gemaakt. Zo zullen leden van de DHPA inhoudelijk betrokken worden bij curriculumontwikkeling, gaan zij gastlessen verzorgen voor studenten van het Albeda College en bieden zij docenten de mogelijkheid stage te lopen, waardoor docenten op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook zal een jaarlijkse conferentie georganiseerd worden, waarbij docenten van het Albeda College en leden van de DHPA aanwezig zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-19T11:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.