Software AG koopt cloudspecialist LongJump

Cloudservers

Het Duitse softwareconcern Software AG heeft de Amerikaanse cloudplatform-leverancier LongJump overgenomen. LongJump biedt eindgebruikers de mogelijkheid hun software beschikbaar te stellen in een public of private cloud. Zij kunnen ook (mee)ontwikkelen aan applicaties op basis van procestemplates. Bovendien zijn de met LongJump ontwikkelde applicaties automatisch geschikt voor mobiel gebruik, inclusief ingebouwde beveiligings- en authenticatievoorzieningen.

Volgens Software AG krijgen klanten de beschikking over een self-service-platform om snelle en flexibele ontwikkeling van applicaties mogelijk te maken. Zo kan er tegemoet worden gekomen aan de continu veranderende business-eisen en ad-hoc behoeften. Toekomstig concurrentievoordeel komt voort uit het kunnen beschikken over real-time-marktinformatie, samenwerking en besluitvorming in ketens en netwerken, inzet van digitale kanalen om klanten sneller te bedienen, en een beter aanpassings- en reactievermogen, mogelijk gemaakt door flexibel inzetbare applicaties en processen. Bij dit laatste vervult de cloudtechnologie van LongJump een sleutelrol.

Roadmap

Software AG zal LongJump’s Platform-as-a-Service (PaaS)-producten verder uitbreiden voor de ondersteuning van cloudapplicaties voor case-management en situationele toepassingen. Het LongJump-platform sluit aan bij Software AG’s ARIS-, Terracotta- en webMethods-suites, zodat bestaande klanten - doorgaans grote organisaties uit de top 500 - er ook gebruik van kunnen maken.

Tegelijkertijd wil Software AG met het PaaS-aanbod een nieuw segment aanboren: het midden- en kleinbedrijf. Voor het mkb wordt de drempel lager om zelf procesgedreven applicaties te ontwikkelen. Software AG brengt nog een roadmap uit voor de integratie van LongJump met Software AG’s portfolio voor procesmanagement, applicatie-integratie en (big) datamanagement.

Metaquark

Eind maart kondigde Software AG al een investering aan in Metaquark, een ontwikkelaar van mobiele softwareoplossingen. Het softwareconcern nam daarbij een optie tot een complete overname van deze Duitse startup. Met de investering wil het bedrijf zijn webMethods Mobile Suite uitbreiden.

Software AG  zet de laatste tijd sterk in op oplossingen voor big data, cloud computing, mobility en social collaboration. Deze vier krachten drukken volgens het bedrijf hun stempel op hoe ondernemingen functioneren en omgaan met klanten, partners en werknemers. Ondernemingen moeten met oog op deze ontwikkelingen een digitaliseringslag maken willen zij succesvol kunnen blijven concurreren, aldus Software AG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-06T16:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.