ACC ICT bouwt eigen diensteninfrastructuur

Datacenterdienstverlener ACC ICT Support & Consultancy heeft een eigen datacenteronafhankelijke infrastructuur gebouwd waarmee ze flexibele, schaalbare, kosteneffectieve ict-omgevingen aanbieden met een extreem hoge beschikbaarheid. De diensten die zij op hun infrastructuur aanbieden zijn onder andere shared hosting, dedicated hosting, offsite back-up, uitwijklocaties, multi-site clusteroplossingen en (multi-datacenter) co-locatie.

ACC ICT heeft naast de standaard oplossingen als dubbele backbone, ringstructuur, dubbel uitgevoerde apparatuur, dubbele stroom- en internet feeds, tevens gekeken naar organisatorische verwevenheden en onafhankelijkheden. Zo hebben ze ‘dark fibers’ bij verschillende leveranciers ingekocht, zetten ze zelf de laserstraal op de glasvezel en adverteren ze hun eigen publieke ip-adressen via meerdere internetserviceproviders. Op deze manier opereren ze onafhankelijk van derden en hebben ze de volledige controle over hun infrastructuur.

Eén van de belangrijkste speerpunten van ACC ICT is dat het platform datacenteronafhankelijk is. De datacentra die ze in hun concept opgenomen hebben - DataHouse Amersfoort, Nikhef, TeleCity 2, TeleCity 5, DataHouse Alphen aan de Rijn en EvoSwitch - zijn zowel technisch als organisatorisch gescheiden. Daarnaast is ook rekening gehouden met voldoende geografische afstand. Hierdoor wordt de impact van grote calamiteiten beteugeld en blijft de beschikbaarheid gewaarborgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-28T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.