Oyens & Van Eeghen besteedt IT uit aan CSC

CSC

CSC heeft een contract met Bank Oyens & Van Eeghen ondertekend voor outsourcing van de it-infrastructuur. Het contract heeft een looptijd van drie jaar. CSC gaat de bank infrastructure as a service (IaaS) leveren op een veilige en betrouwbare manier. Daarnaast neemt CSC de e-mailservice en SQL-databases van Bank Oyens & Van Eeghen in beheer.

IaaS is een doorontwikkeling van het traditionele datacenter hosting-model met als belangrijkste kenmerk dat it als een utility wordt aangeboden via een flexibel contract. CSC gebruikt hiervoor zijn multi-tenant cloudoplossing CloudCompute, waarvan de fysieke oplossing zich bevindt in het datacenter in Amsterdam. Bank Oyens & Van Eeghen is inmiddels gemigreerd naar de CSC-cloud in Nederland.

‘Wij zijn er trots op dat Bank Oyens & Van Eeghen met ons de overeenkomst voor outsourcing van de it-infrastructuur is aangegaan voor de komende jaren’, zegt Mark van Dijk, managing director van CSC. Hij denkt dat Bank Oyens & Van Eeghen vooral voor de clouddiensten heeft gekozen door de specifieke kennis van CSC van de financiële sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als deze multi-tenant omgeving een public cloud is, dan zou dit betekenen dat de Amerikaanse overheid er bij zou kunnen zonder al te veel moeite. Dan kan Oyens en Eeghen de privacy van haar klanten niet garanderen. Zeker nu het uitkomt dat met PRISM er al tijden wordt gespioneerd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-30T11:21:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.