Jitscale levert IT-platform Europees Amber Alert

Amber Alert melding op pc

Recentelijk is Amber Alert Europe van start gegaan. Dit nieuwe Europese platform, dat ingezet wordt bij kindervermissingen en -ontvoeringen, biedt Europese lidstaten toegang tot de Amber Alert-technologie zoals die al sinds 2008 succesvol wordt gebruikt in Nederland. Jitscale levert de complete it-infrastructuur van het Europese platform.

Al sinds de lancering van Amber Alert stelt Jitscale een cloudplatform ter beschikking dat direct en automatisch opschaalt als de situatie daar om vraagt. Onder meer door de redundante lay-out over meerdere Europese datacenters, garandeert Jitscale maximale beschikbaarheid van het platform alsmede de benodigde beveiliging voor, tijdens en na elk alert.

Flexibel en schaalbaar

Jitscale heeft de it-infrastructuur zodanig opgezet dat het platform in staat is om de enorme piekbelasting op te vangen die ontstaat wanneer een alert verstuurd wordt. Bij een gemiddelde alert worden in de eerste drie uur zo’n 7,5 miljoen hits op het platform verwerkt. Ook is het mogelijk structureel op te schalen. Het bestaande, op Microsoft-technologie gebaseerde, Nederlandse platform is flexibel en schaalbaar ingericht dat het sinds eind maart 2013 zonder verdere aanpassingen wordt ingezet voor Amber Alert Europe. Met de oprichting van Amber Alert Europe wordt diezelfde technologie nu beschikbaar gesteld aan alle EU-landen.

Honderden keren per jaar wordt bij urgente kindervermissingen een beroep gedaan op dat deel van het Amber Alert-systeem dat via onder meer social media, pc-screensavers en websitebanners zijn doelgroepen bereikt. Daarnaast wordt er gemiddeld vier keer per jaar een ‘volledig’ Amber Alert verstuurd. Hierbij wordt het gehele systeem ingezet, omdat de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind gevaar loopt. Meer dan 1,4 miljoen Nederlanders worden op dat moment gewaarschuwd via onder meer reclameschermen, snelwegborden, apps, sms en e-mail. In die gevallen moet het platform direct maximaal beschikbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-30T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.