Microsoft laat Oracle toe tot Windows Azure

Handen schudden

Microsoft en Oracle gaan samenwerken. Dit partnership stelt klanten in staat Oracle-software te gebruiken op Windows Server Hyper-V en binnen Windows Azure. Klanten die Oracle-software, zoals Java, Oracle Database en Oracle WebLogic Server, inzetten op hun Windows Server Hyper-V of in Windows Azure, kunnen rekenen op volledige ondersteuning van Oracle. Voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Als onderdeel van dit partnership certificeert en ondersteunt Oracle zijn software op Microsoft Windows Server Hyper-V en binnen Windows Azure. Microsoft biedt zijn Windows Azure-klanten ook toegang tot Oracle-software als Java, Oracle Database en Oracle WebLogic Server. Daarnaast maakt Oracle Linux toegankelijk voor Windows Azure-klanten. Java-ontwikkelaars, it-professionals en bedrijven profiteren van de flexibiliteit om volledig ondersteunde Oracle-software in te zetten op Windows Server Hyper-V en binnen Windows Azure.

Applicaties, middleware en databases

‘Microsoft wil tegemoet komen aan de behoeften van zakelijke klanten’, zegt Microsoft-ceo Steve Ballmer. ‘Het is duidelijk dat een belangrijk onderdeel hiervan is, dat bedrijven hun workloads kunnen draaien in private clouds of publieke clouds, en in toenemende mate in beide. Nu kunnen onze klanten profiteren van de flexibiliteit die onze hybride cloud-oplossingen bieden voor Oracle-applicaties, middleware en databases. Net zoals ze al jaren gewend zijn met hun Windows-server.’

‘De it-omgevingen van onze klanten veranderen snel’, zegt Oracle-president Mark Hurd. ‘Dit gebeurt om te kunnen inspelen op de dynamiek van de huidige wereld. Bij Oracle zetten we ons in om meer keuze en flexibiliteit te bieden aan onze klanten door het bieden van meerdere toepassingsopties voor onze software. Dit geldt voor zowel on-premise als publieke, private en hybride clouds. Deze samenwerking met Microsoft verdiept ons partnership en biedt meer voordelen voor onze klanten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-25T17:07:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.