PinkRoccade LG helpt Stein naar private cloud

Cloud computing

De gemeente Stein brengt al zijn applicaties onder in de Pink Private Cloud van PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions. Stein is na Urk en Veere de derde Nederlandse gemeente die volledig overstapt op clouddienstverlening. Door alle applicaties voor gemeentelijke dienstverlening in de cloud onder te brengen, verwacht Stein burgers, bedrijven en de eigen medewerkers te kunnen voorzien van optimale dienstverlening.

‘Nadat we in 2012 al onze burgerzakenoplossing in de Pink Private Cloud hebben ondergebracht, stappen we nu volledig over op deze dienstverlening’, zegt Erik Hoffman, programmamanager Dienstverlening bij de gemeente Stein. ‘Uiteindelijk willen we betere en efficiëntere diensten leveren aan burgers. Dat is mogelijk door het reguliere, technische beheer aan PinkRoccade over te laten, waardoor we zelf meer tijd kunnen vrijmaken om onze processen te verbeteren. Daarnaast betekent deze clouddienst dat we de beheerkosten verlagen en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van onze informatievoorziening verbeteren doordat onze toepassingen in de redundant uitgevoerde datacenters van PinkRoccade Local Government zijn ondergebracht. We streven ernaar eind 2013 volledig te werken vanuit de cloud.’

Pink Private Cloud

PinkRoccade Local Government lanceerde de Pink Private Cloud in januari 2012. Door applicaties onder te brengen in de Pink Private Cloud, kunnen gemeenten zich concentreren op hun kerntaken: informatievoorziening en dienstverlening. De door PinkRoccade ontwikkelde midoffice-oplossing en de bestaande iSeries-applicatie voor Burgerzaken (Cipers) waren de eerste cloudoplossingen die PinkRoccade Local Government leverde. Inmiddels zijn alle applicaties geschikt voor levering vanuit de cloud.

Pink Private Cloud omvat het huisvesten van de hardware, opslag- en back-upfaciliteiten, de besturingssystemen en het volledige technisch beheer in een veilige en door diverse certificeringen gewaarborgde private cloudomgeving. PinkRoccade maakt voor deze dienst gebruik van een twin-datacenterconcept: bij uitval van één datacenter neemt het andere de activiteiten automatisch over. De gemeenten Urk en Veere gingen als eerste gemeenten volledig over naar de Pink Private Cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-12T11:46:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.