Microsoft geeft Office 365 gratis aan non-profit

Dit artikel delen:
Gratis

Non-profitorganisaties maken al jaren gratis gebruik van Microsoft-technologie via TechSoup. Vanaf vandaag kunnen Nederlandse goede doelen met een ANBI- of SBBI-status ook kosteloos gebruikmaken van Office 365. Hiermee krijgen zij altijd en overal toegang tot hun documenten in de cloud.

Eén van de goede doelen die al langer gebruik maakt van Office 365 is War Child. De organisatie, die zich inzet voor oorlogskinderen, werkt sinds 2011 op gesponsorde basis samen met Microsoft. War Child introduceerde Office 365 in 2012.

‘Office 365 heeft ons dichter bij elkaar gebracht door de verbeterde mogelijkheden tot kennisuitwisseling en toegang tot documenten’, zegt Danny Wouters, change manager ict bij War Child. ‘Daardoor kunnen onze collega’s in de elf landen waar we actief zijn, beter gebruik maken van elkaars expertise.’

Goede doelen kunnen zich bij Microsoft aanmelden om gratis gebruik te maken van Office 365. Meer informatie over de gratis beschikbaarheid van Office 365 voor non-profit is te vinden op de Corporate Citizenship-blogpost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zowel goede doelen, maar vooral het onderwijs voortrekken, is een uitstekende methode om de wereldbevolking afhankelijk(er) van Microsoft te laten zijn.
Microsoft heeft meer macht dan menig land.

Of zie het als een vorm van maatschappelijke betrokkenheid. Doordat Microsoft deze organisaties in staat stelt gratis gebruik te maken van haar producten, kunnen deze organisaties verder digitaliseren. Zo blijven ze niet achter bij commerciële bedrijven en krijgen ze uiteindelijk meer werk gedaan. En daar profiteert iedereen uiteindelijk van.

Natuurlijk profiteert Microsoft hier ook van, omdat hun producten door meer organisaties gebruikt worden. Maar onderschat zeker hun maatschappelijke betrokkenheid niet.

Je kan het ook zien als een bijdrage om de kosten van zo'n organisatie laag te houden en meer geld voor het goede doel zelf beschikbaar te houden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-11T08:51:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.