Red Hat start nieuw initiatief voor OpenStack

Samenwerken

Open source-leverancier Red Hat introduceert On-Ramp to Enterprise OpenStack. Dit initiatief streeft naar de toename in het gebruik van OpenStack, het framework van Red Hat voor het bouwen en beheren van private, publieke en hybride i nfrastructure as a service (laaS)-clouds.

Red Hat werkt nauw met Intel samen aan het nieuwe initiatief om klanten de voordelen en mogelijkheden te tonen van het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform dat draait op een Intel-architectuur. Daarnaast is het voor organisaties makkelijker om dit platform te evalueren en te valideren voor eigen private en hybride cloudinitiatieven.

Trusted compute pools

‘Het On-Ramp to Enterprise OpenStack-programma voor private, publieke en hybride cloudimplementaties is een natuurlijke uitbreiding van Intel en Red Hat’s samenwerking op het gebied van Enterprise Linux’, zegt Imad Sousou, hoofd van Intel’s Open Source Technology Center. ‘De combinatie van de Intel-architectuur en het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform bevordert een veilig, betrouwbaar, high-performance platform voor deze cloudimplementaties. Ook biedt het eindgebruikers een snelle en makkelijke manier om te leren, evalueren en belangrijke cases te implementeren zoals trusted compute pools.’

Al meer dan tien jaar werkt Red Hat samen met bedrijven, waaronder Intel, om eigenschappen, zoals veiligheid, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en prestaties te integreren in Red Hat Enterprise Linux. Red Hat werkt ook met Intel samen om kvm (kernel-based virtual machine) te optimaliseren en om het kvm-virtualisatiebeheer in oVirt (open virtualisatie) en Red Hat Enterprise Virtualization te verbeteren. Onlangs heeft Red Hat de beveiliging van open hybride clouds met trusted compute pools via Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT) verbeterd. Trusted compute pools met Intel TXT beschermen servers tegen bios- en firmware-aanvallen en bieden hardwaregebaseerde verificatie om te voldoen aan compliance-eisen.

Nieuwe OpenStack-oplossingen

In juni 2013 presenteerde Red Hat de OpenStack-oplossingen, zoals Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform en Red Hat Cloud Infrastructure. Door het nieuwe On-Ramp to Enterprise OpenStack-programma kunnen organisaties met scholing hun open hybride cloudstrategie bouwen en gemakkelijk Red Hat’s OpenStack-oplossingen evalueren.

Het On-Ramp to Enterprise OpenStack-programma omvat het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform op Intel Architecture TestFlight. Dit is een gehoste, multi-tenant implementatie van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform op Intel Xeon-processorgebaseerde servers die organisaties kunnen gebruiken voor het bouwen van ‘proof of concepts’en het evalueren van Red Hat’s OpenStack oplossingen. Ook wordt in het nieuwe programma de On-Ramp to Enterprise OpenStack Road Tour georganiseerd. Dit is een serie workshops in Noord-Amerika en Europa, bestaande uit trainingen en workshops binnen de TestFlight-omgeving met gebruik van het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform op een Intel-architectuur. De tour zal begin 2014 van start gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-30T09:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.