Rackspace geeft publieke cloud upgrade

Cloud computing

Hostingprovider Rackspace heeft zijn publieke cloud een upgrade gegeven en introduceert zijn Performance Cloud Servers. Deze nieuwe servers zijn ontworpen om betere applicatieprestaties te leveren met hogere snelheden, throughput en betrouwbaarheid. Dit public cloud-aanbod biedt een hostingplatform voor zeer diverse workloads, van basale webhosting tot en met grootschalige NoSQL-datapoelen zoals MongoDB en Cassandra.

De nieuwe Performance Cloud Servers zijn ontwikkeld met de eisen voor het moderne datacenter in het achterhoofd. Het omvat raid10 solid-state disks (ssd), krachtige Intel Xeon E5-processoren, tot wel 120 Gigabyte aan ram-geheugen en veertig Gigabyte aan high available netwerk-throughput naar de host. Vergeleken met de bestaande Cloud Servers leveren deze nieuwe servers vier keer meer totale ram-geheugen, twee keer meer totale cpu-prestaties, 132 keer meer totale disk i/o (input/output), 8,3 keer meer totale netwerk bandbreedte en 2,6 keer meer overall-prestaties.

Applicatie-infrastructuur

Nigel Beighton - Rackspace

Nigel Beighton

‘Alles draait tegenwoordig om computing’, zegt Nigel Beighton, senior vice president Technology bij Rackspace. ‘De processen worden steeds omvangrijker en er is steeds meer vraag naar een applicatie-infrastructuur. Daarbij willen klanten gebruikmaken van het volledig geheugen en de maximale i-o. Daarnaast willen zij hun omgeving in de cloud niet delen met anderen. Daarom zetten wij onze publieke cloud zo op dat iedereen zijn eigen server krijgt.’

Volgens Beighton betekent dit dat er een prestatieverbetering van 200 procent wordt gerealiseerd. De nieuwe cloud wordt in alle negen datacenters van Rackspace wereldwijd gerealiseerd. De uitrol ervan is inmiddels begonnen en wordt naar verwachting eind november 2013 afgerond. Beighton: ‘Bij het neerzetten van een cloud is de kunst de snelheid van de ingebruikname. Op dit moment zijn we het al aan het testen in het Verenigd Koninkrijk. Van dit datacenter, maar ook van andere dentra over de wereld, kunnen Nederlandse klanten gebruikmaken.’

OpenStack

Het nieuwe Performance Cloud Servers high throughput-netwerk is specifiek ontwikkeld om te werken met Cloud Block Storage, waardoor het meer dan anderhalf keer i/o-prestaties biedt voor standaard volumes en 2,5 keer meer voor ssd-volumes. Performance Cloud Servers draaien op basis van OpenStack. Klanten kunnen de nieuwe cloud servers aan hun dedicated servers verbinden binnen de Rackspace Hybrid Cloud, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor applicatieprestaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-05T11:07:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.