Fujitsu komt met cloudintegratieplatform

Cloud

Ict-leverancier Fujitsu introduceert het Cloud Integration Platform. Op het platform is het mogelijk alle verschillende clouddiensten en traditionele ict-oplossingen van een bedrijf te integreren en te beheren. Hiermee stelt Fujitsu cio’s in staat om cloud optimaal in te zetten in hun organisatie.

Clouddiensten kunnen belangrijke concurrentievoordelen opleveren en zijn daarom erg in trek. Fujitsu voorspelt dat in de komende drie jaar organisaties meer dan dertig verschillende clouddiensten van meerdere providers in hun huidige ict-omgeving integreren. De uitdaging voor cio’s is het overzicht te blijven houden over het almaar groeiende portfolio van clouddiensten binnen de organisatie zonder de doorontwikkeling ervan te blokkeren.

‘Het is de taak van cio’s om deze groeiende complexiteit goed te blijven beheren’, zegt Peter van ’t Verlaat, cloudspecialist bij Fujitsu. ‘Ons Cloud Integration Platform zorgt ervoor dat zij dit op een goede manier kunnen doen zonder onnodige vertraging op te lopen.’

IaaS en PaaS

Het Cloud Integration Platform maakt het bedrijven mogelijk om alleen gebruik te maken van de diensten waaraan zij behoefte hebben. Fujitsu-consultants begeleiden bedrijven bij het kiezen van de juiste opties voor cloudgebruik. Van ’t Verlaat: ’Bedrijven kunnen op allerlei manieren van het platform gebruikmaken. Het platform kan omgaan met traditionele systemen en met verschillende diensten. Of dat nu Infrastructure as a Service (IaaS) of Platform as a Service (PaaS) is. Dit draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van het platform.’

Met het nieuwe platform kunnen bedrijven de ‘bring your own cloud’-benadering binnen hun organisatie gaan hanteren. Op het platform kunnen verschillende clouddiensten naast elkaar functioneren. Dit betekent dat werknemers data uit een private cloud op kantoor kunnen gebruiken. Het platform integreert de verschillende diensten en stemt hun gebruik op elkaar af. Ook levert het platform handvatten voor toegangscontroles, systeem monitoring, end-to-end service management en databescherming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het gaat hier niet om dat verschillende cloud diensten, dus diensten van verschillende cloudproviders geïntegreerd worden, wat jammer.

Het zijn Fujitsu diensten die ze bieden als "ECO" systeem.

Beste Maarten, het gaat juist wel om diensten van verschillende leveranciers. Graag verwijs ik naar deze video: http://www.youtube.com/watch?v=Ye-4G2lQ1zc&feature=youtu.be.

@Peter,


toch haal ik dat nog niet echt uit de link, weet je iets meer inhoudelijks ergens voor mij?

@Maarten. Mocht je meer informatie willen, dan licht ik dit graag mondeling toe. Bel even naar Fujitsu op 0346598700 en vraag naar mij!

Dag Peter,

ik ga je maandag bellen, hoop dat er niet te veel Peter's werken :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-06T09:14:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.