Mitel wil Aastra overnemen en fuseren

Dit artikel delen:
Overname

Leverancier van unified communications-software Mitel wil 6,52 dollar per aandeel betalen voor alle uitstaande gewone aandelen van telecomleverancier Aastra. Daar bovenop krijgen de Aastra-aandeelhouders ook nog eens voor elk aandeel 3,6 gewone aandelen in Mitel. Na overname moeten de bedrijven fuseren en gaat het nieuwe bedrijf verder onder de naam Mitel. De huidige Mitel-president en -ceo Richard McBee gaat ook het nieuwe Mitel leiden.

De raden van bestuur van beide bedrijven zijn al akkoord met de overnameconstructie. Het nieuwe Mitel heeft na fusie een omzet van 1,1 miljard dollar. Daarin zit honderd miljoen dollar aan cloud business-omzet. De combinatie van beide bedrijven zal in Ottawa zijn hoofdkantoor hebben. De voorgenomen fusie is een strategische zet om reikwijdte en schaalgrootte te bouwen in een consoliderende markt.

‘De markt voor communicatieoplossingen is rijp voor consolidatie en staat aan de vooravond van massale migratie naar cloudgebaseerde diensten’, zegt Mitel-president en -ceo Richard McBee. ‘We zijn ervan overtuigd dat kleine partijen met een smalle focus en een beperkte aanwezigheid wereldwijd het niet zullen redden. De solide financiële structuur van Aastra, het complementaire portfolio, het grote geografische bereik en de grote installed base, versterken de marktpositie van Mitel direct.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessante stap, zou wel eens de zet kunnen zijn naar ook andere marktverhoudingen in Nederland.

Twee Canadese bedrijven, qua omzet gelijk aan elkaar in een snel veranderde markt die elkaar aangrijpen om te fuseren. Kan niet missen en zal een consolidatie in gang zetten. Het gezamenlijke bedrijf is nu iets groter dan de omzet van Microsoft in Lync, door mij wel ingeschat als grootste concurrent. De PBX markt is tanende. Nu zal het gaan hoe de integratie met mobiel aan de ene kant en de integratie met IT aan de andere kant zich zal manifesteren binnen het fusiebedrijf. Lastige opgave om de omgeslagen te maken lijkt mij, maar daarentegen wel interessant.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-11T16:05:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.