Microsoft kiest Capgemini voor uitrol Cloud OS

Capgemini en Sogeti zijn door Microsoft benoemd tot ict-dienstverlener voor Cloud OS. Dat platform van Windows Server met Hyper-V, System Center en Windows Azure Pack wordt vandaag wereldwijd geïntroduceerd. Bij die lancering zijn in totaal 25 ict-dienstverleners aangewezen. Capgemini en Sogeti zijn vooralsnog als enige twee benoemd tot Cloud OS-partners in Nederland.

De Cloud OS-netwerkpartners bieden door Microsoft goedgekeurde applicatie-oplossingen en een cloud gebaseerde infrastructuur. Microsoft: 'Elke organisatie heeft verschillende behoeften en verschillende ict-eisen om in die behoeften te voorzien.' Het ict-bedrijf wil met het Cloud OS Netwerk zijn klanten meer vrijheid bieden bij de implementatie van hybride oplossingen op het Microsoft Cloud Platform. Het bedrijf biedt de keuze om oplossingen zelf te beheren, in het Windows Azure-datacenter te draaien of het beheer onder te brengen in de datacenters van de geselecteerde dienstverleners.

Volgens Ron Tolido, cto van de Europese applicatiediensten van Capgemini, zullen vrijwel alle klanten de komende jaren hun ict zullen inrichten volgens een hybride cloud-structuur. 'Elke organisatie zoekt naar zijn eigen optimale mix van public, private en eigen beheer. Ook het tempo waarin die veranderingen plaatsvinden ligt uit elkaar. De nieuwe dienst van Microsoft sluit heel goed aan bij die veranderingen.'

Het Cloud OS-Netwerk van Microsoft omvat volgens de leverancier meer dan negentig actieve markten over de hele wereld. 'We bedienen drie miljoen klanten elke dag en werken op meer dan 2,4 miljoen servers in meer dan 425 datacenters.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

3 miljoen klanten op 2.4 miljoen servers, dat is bijna 1 server per klant. Niet echt effectief die cloud...

Erwin even verder denken dan je neus lang is!
Wat verstaan we onder klant.....Capgemini doet echt geen zaken met eind klanten dus het zijn bedrijven. Dan is het een server per bedrijf....en dat is niet zo raar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-13T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.