Oracle lijft SDN-specialist Corente in

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Bedrijfssoftwareleverancier Oracle koopt Corente, leverancier technologie voor software defined networking (sdn) en wide area networks (wan's). Door de overname breidt Oracle het aanbod van netwerkdiensten via de cloud uit.

Corente levert technologie voor zogeheten 'software defined networking' (sdn), waarbij de netwerksoftware is losgekoppeld van gesloten hardwarecomponenten. De technologie zorgt voor een scheiding tussen het beheer- en het datagedeelte in routers en switches. Dat moet het beheer en de inrichting van een netwerk eenvoudiger maken.

Het ingelijfde bedrijf heeft ook een wereldwijd netwerk voor het beheer en de aanschaf van webapplicaties. Corente beschikt daarnaast over een virtualisatie-platform voor de ontwikkeling van webapplicaties.

Oracle hoopt de technologie op te nemen in het productaanbod voor netwerkbeheer via de cloud. De koper heeft niet bekendgemaakt wat het voor de overname neertelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-07T17:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.