Cloudspecialisten ASP4all en Bitbrains fuseren

De twee Nederlandse private cloud-specialisten ASP4all en Bitbrains zijn gefuseerd. De twee bedrijven blijven voorlopig onder hun eigen merknaam actief in de markt. De nieuwe organisatie telt in totaal 175 medewerkers die werkzaam zullen zijn vanuit de huidige vestigingen in Huizen (hoofdkantoor), Amersfoort, Amstelveen en Assen. De nieuwe organisatie verwacht in 2014 een omzet te behalen van veertig miljoen euro.

ASP4all en Bitbrains bundelen hun krachten om klanten te voorzien van nieuwe, betrouwbare cloudoplossingen. Beide bedrijven zijn de afgelopen jaren op een gezonde manier gegroeid. ASP4all is sterk op het gebied van het beschikbaar maken, beveiligen en beheren van complexe it-omgevingen. Bitbrains is sterk in het snel naar de markt brengen van oplossingen op basis van pay as you go-modellen en high-performance computing. Met de fusie willen ASP4all en Bitbrains hun private cloud-diensten ook internationaal gaan aanbieden.

Breder cloudportfolio

Frank van den Belt, voorheen ceo van ASP4all, is benoemd tot ceo van de nieuwe organisatie. Hein Brat, voormalig ceo van Bitbrains, blijft leiding geven aan de activiteiten van Bitbrains. ‘Deze fusie is in de eerste plaats een fusie uit kracht’, zegt Frank van den Belt. ‘Beide bedrijven zijn complementair aan elkaar op het gebied van techniek en proposities. Bitbrains versterkt ASP4all en andersom. Daar profiteren onze huidige klanten, maar ook nieuwe klanten van, met een breder cloudportfolio, nieuwe diensten en concepten, en een organisatie met meer slagkracht.’

Met de gecombineerde kennis en ervaring ontstaat een dienstenaanbod dat volgens Van den Belt inspeelt op de ontwikkelingen van dit moment: cloud computing en de behoefte om altijd, overal toegang te hebben tot realtime informatie. ‘Wij hebben op het gebied van 7x24 applicatiehosting, big data en high-performance computing gezamenlijk veel expertise ontwikkeld door te werken voor data-intensieve organisaties als banken en verzekeraars, maar ook voor de overheid. Deze kennis is waardevol voor al onze klanten, omdat ict een steeds belangrijker bijdrage levert aan de bedrijfsresultaten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-09T09:48:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.