Autodesk paait gadgetbouwers met Circuits.io

Leverancier van ontwerp-software Autodesk lijft maker van simulatiesoftware Circuits.io in. De overname omvat de producten en het ontwikkelteam van de SaaS-leverancier van software voor elektronisch circuitontwerp en -simulatie. Autodesk ontwikkelde met Circuits.io in 2013 al Autodesk 123D Circuits. Door de overname kan de leverancier dat aanbod verder uitbreiden.

In het najaar van 2013 breidde Autodesk de bestaande Circuits.io app al uit met een breadboard-view en de mogelijkheid om runcodes te testen en circuits te simuleren. De gemeenschap is sindsdien tot meer dan dertigduizend gebruikers gegroeid.

De leverancier stelt dat de projecten die met 123D Circuits gemaakt worden, variëren van eenvoudige, knipperende led’s tot circuits voor de testvluchten die drones op de automatische piloot kunnen uitvoeren. Volgens het bedrijf hebben gebruikers de mogelijkheid om circuits te delen met de gemeenschap en om nieuwe projecten op basis van werk van andere leden te starten.

Gadgets

Autodesk ziet een toename in het gebruik van betaalbare, programmeerbare microprocessoren zoals de Arduino. Die processor wordt gecombineerd met componenten als sensoren en input/output boards. 'Dat biedt nieuwe kansen voor gadgetfabrikanten en uitvinders', aldus Samir Hanna, vicepresident van Autodesk Consumer Group.

Hanna: 'Autodesk werkt met een enthousiaste gemeenschap van elektronicagerichte gebruikers. Daarvan houden meer dan tweeduizend enthousiastelingen zich bezig met projecten met Arduino en elektronische circuits. We willen nieuwe tools ontwikkelen waarmee de gebruikers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-10T17:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.