Verizon factureert Oracle-diensten per uur

Dit artikel delen:

Zakelijk ict-dienstverlener Verizon Enterprise Solutions voegt Oracle Database en Oracle Fusion Middleware toe aan zijn cloudaanbod Verizon Cloud. Voor toegang tot die Oracle-diensten rekenen klanten per uur af. Afnemers kunnen ook bestaande Oracle-licenties gebruiken voor de Verizon Cloud.

Met het aanbod richt Verizon zich onder meer op bedrijven in de financiële sector, retail- en energiesector die van lokaal geïnstalleerde oplossingen willen overstappen naar een cloudomgeving.

Het Oracle-aanbod sluit aan op de ontwikkeling waarbij klanten alleen betalen voor licenties, rekenkracht en hardware die ze daadwerkelijk afnemen. In plaatsvan  de gedwongen afname van permanente licenties, wordt de afgenomen ict per uur betaald.

John Stratton, bestuursvoorzitter van Verizon Enterprise Solutions: 'Samen met Oracle helpen we organisaties om hun bedrijfsvoering te transformeren met behulp van de cloud. Weinig bedrijven beschikken vanaf het begin over een volledige cloudomgeving. Helaas wegen de voordelen van het overstappen naar de cloud soms niet op tegen de problemen en kosten die daarmee gepaard gaan. We hebben die obstakels nu verwijderd. Bedrijven kunnen hun bestaande Oracle-licenties gebruiken of voor de software van Oracle betalen op basis van het werkelijke verbruik.'

Verizon Cloud werd in oktober 2013 aangekondigd en bevindt zich momenteel in de bètafase. Die moet  in het eerste kwartaal van 2014 zijn afgerond. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-16T10:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.