Google flirt verder met zakelijke markt

Google Hangouts

Google komt met Chromebox en hoopt zo beter zijn voet tussen de deur te krijgen van de zakelijke markt. De videoconferencing tool brengt Google+ Hangouts en Google Apps samen en moet online vergaderen eenvoudiger maken.

Chromebox heeft een Intel Core i7 aan boord en biedt een hd-camera, gecombineerde luidspreker- en microfoonunit en beschikt over een afstandsbediening. Volgens Caesar Sengupta, vice president Product Management, zijn de bedrijven die Chromebox hebben getest, vooral te spreken over het eenvoudige gebruik en het feit dat medewerkers elkaar tijdens vergaderingen kunnen zien, zonder dat ze bij elkaar in een ruimte hoeven zijn.

Concurrentie

De nieuwe tool van Google betekent concurrentie voor WebEx van Cisco en Lync van Microsoft. Met Google Apps richtte het zoekmachinebedrijf zich al op de zakelijke markt, maar met het relatief goedkope Chromebox (vanaf 999 dollar) wil het zijn aandeel op die markt uitbreiden. Vooralsnog wordt Chromebox door Asus geproduceerd, maar de komende maanden zullen ook HP en Dell Chromeboxen gaan aanbieden, laat Google op zijn blog weten. Chromebox is nu alleen in Amerika verkrijgbaar, later dit jaar volgen Australië, Canada, Frankrijk, Japan, Nieuw-Zeeland, Spanje en Groot-Brittannië. Het is nog niet bekend wanneer Chromebox in Nederland beschikbaar komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind dit innovatie, disruption. De lijst van gebruikers die Google Enterprise heeft opgebouwd liegt er niet om... Ik denk dat Microsoft en Cisco nog geen antwoord hebben op de collaboration suite van Google.

Ik ben wel fan van Google maar zou het geen disruption willen noemen.

Ten eerste moeten alle deelnemers meedoen aan de hangout = google account.
Chromebox an sich is gewoon een doosje met Chrome OS, zoiets als een Chromebook.

Kwalitatief hebben hangouts geen garantie dat de verbinding top is. Er zijn ook nogal wat praktische bezwaren. Dus als kwaliteit belangrijk is, is dit voor nu zeker geen alternatief.

Het is een aardigheidje en misschien slaat het aan.

Dit is wel degelijk een innovatie omdat je met een luttel bedrag, 99 dollar, nu zonder licenties en allerlei andere moeilijke zaken makkelijk online kunt vergaderen. Je documenten kun je al delen, dus dit wordt serieuze collaboration.

Is het Chromebox of chrome book?

@Wim
Het gaat hier om Chromebox. De Chromebook is een laptop die op Google Chrome draait.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-10T12:54:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.