Hoster verwacht overname door concurrent

Strijd

52 procent van de Europese leveranciers van hostingdiensten verwacht over drie jaar te zijn overgenomen door een concurrent. Vooral kleine webhosting-providers denken dat ze niet kunnen blijven concurreren met grote partijen als Microsoft, VMware en Amazon. Dat blijkt uit onderzoek van IaaS-dienstverlener Amsio onder tweehonderd respondenten. Het onderzoek is uitgevoerd tijdens de World Hosting Days, een evenement met bijna vijfduizend deelnemers in het grootste thema-attractiepark van Duitsland, Europa Park.

De deelnemers aan het onderzoek verwachten dat ruim 48 procent van de hosters over drie jaar niet meer actief is. Als belangrijkste reden voor het verdwijnen van hosters geeft meer dan de helft aan dat er door consolidatie steeds minder partijen zullen overblijven. Onder die groep vallen vooral leveranciers van de hostingbranche en SaaS providers. 41 procent van de respondenten, waarvan veelal webhosting providers, geeft aan dat de kleine partijen niet meer kunnen concurreren met grote partijen als Microsoft, VMware en Amazon. Slechts 7 procent voorziet een afnemende vraag als reden voor het verdwijnen.

Hostingproviders die op dit moment nog zelf hun diensten hosten, stappen steeds vaker af van hosten in eigen beheer. De respondenten geven aan dat zij verwachten dat 46 procent van de zelf gehoste diensten binnen drie jaar naar een public cloud van een serviceprovider zal gaan. Uit het onderzoek blijkt dat bij het kiezen van een nieuwe provider de beveiliging als belangrijkste factor gezien wordt, gevolgd door de prijs. Hierna zijn service en performance belangrijke aspecten.

De respondenten van het onderzoek werken voornamelijk in Europa. 29 procent van hen is leverancier van de hostingmarkt en 21 procent levert zelf webhosting en vps'en. 20 procent van de respondenten levert IaaS hosting en 16 procent SaaS. Van de ondervraagden is 14 procent actief in dedicated hosting en collocatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is VMWare een hosting partij?

Yep Ewout.

https://www.vmware.com/nl/products/daas

Dit gaat dus iets worden van de hoster gehost..... (en de klant getoast)

Identity as a Service (IDaaS) vs eigen Identity Store? Weer een voordeel als je de toegangspaden/authenticatiemechanisme en regie naar je cloud leveranciers in eigen hand houdt om zelf (deels) van deze veranderingen te kunnen managen.

Pc naar afdelingserver naar ictafdeling naar hoster naar superhoster. Ik zie een lijn.

@Ruud
Ik kan me vergissen maar d(w)aas wordt gehost bij andere partijen, de trap die niet altijd overtreffend is zoals ik beschreef in de opinie WA-verzekering in de cloud. Mijn eerste vraag blijft dus nog open staan.

@ Ewout,

Op zich heb je gelijk en is VMware geen echte hoster.

Ze hebben echter zelf wel een platform ontwikkeld. Hosters kunnen aanhaken op dit platform. Deze partijen doen dan de fysieke hosting en VMware biedt het direct of indirect aan haar partners,distri's of klanten aan.

Dit gebeurt wel vaker in hostingland. Er zijn genoeg hosters te noemen die zelf weinig tot niets doen en puur diensten doorverkopen.

Maar ik ben het met je eens dat een grijs gebied is.Ligt het aan mij of zijn deze overnames allemaal door grote Amerikaanse bedrijven? Oftewel mogen we in de toekomst constateren dat vrijwel alle Europese IT bedrijven in een Amerikaanse cloud hangen?
Wordt het dan eens niet tijd om al die Europese hosters te laten samensmelten tot iets wat een duidelijk antwoord en statement richting de VS kan geven?

VMware heeft ca. 1 jaar de vCHS dienst. Dit is met name een IaaS dienst en minder PaaS, hoewel ze daar ook mee bezig zijn. Onlangs hebben ze hun eerste DC in Europa geopend. Dit is dus een eigen public IaaS Cloud en niet te verwarren met het reeds langer bestaande vCloud partnernetwerk.

Meer informatie op: http://vcloud.vmware.com/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-04T16:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.