Claranet koopt clouddienstverlener Novadata

Handen schudden

De Britse ict-dienstverlener Claranet lijft de Nederlandse clouddienstverlener Novadata in. Dit bedrijf in Eindhoven is in 2008 opgericht en levert vanuit eigen private datacenters clouddiensten aan middelgrote en grote bedrijven en instellingen. Novadata draait met ongeveer 25 medewerkers een omzet van ruim zeven miljoen euro. Claranet beschouwt de overname als een versterking van zijn positie als leverancier van beheer- en applicatiediensten in Zuid-Nederland.

Naast het leveren van clouddiensten vanuit eigen datacenters richt Novadata zich op de projectmatige inrichting van ict-omgevingen bij de klant op locatie. Het bedrijf heeft klanten in diverse branches zoals de gezondheidszorg, dienstverlening en productie. Het dienstenaanbod vormt een naadloze aanvulling op dat van Claranet, aldus beide partijen.

De overname maakt onderdeel uit van Claranet's groeistrategie. Het ambitieuze doel is om de grootste clouddienstverlener voor middelgrote bedrijven in West-Europa te worden. Het bedrijf pleegde in het afgelopen anderhalf jaar een aantal overnames, waaronder het Britse Star, het Franse Typhon en Grita en het Portugese Echiron. De Claranet Group heeft inmiddels een omzet van ruim honderdzestig miljoen euro, telt circa achthonderd medewerkers en bedient zo'n 4500 klanten en vestigingen in zes Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-17T11:40:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.