On-IT en Office2go fuseren tot Cloudshape

Webbouwer Datacon uit Tilburg heeft het Eindhovense On-IT overgenomen. Dit tien medewerkers tellende bedrijf levert en onderhoudt werkplekken uit de cloud. Datacon opereerde met dochteronderneming Office2go in dezelfde markt. On-IT en Office2go fuseren en gaan verder onder Cloudshape, eveneens een dochterbedrijf van Datacon. Middels de overname en de fusie wil Datacon zijn concurrentiepositie versterken en meer clouddiensten aan midden- en kleinbedrijf kunnen aanbieden.

Inclusief de medewerkers van ON-IT en Office2go groeit Cloudshape door naar twintig medewerkers. Begin volgend jaar zal Cloudshape verhuizen naar de nieuwbouw die Datacon ontwikkelt in het Tilburgse Veemarktkwartier. Cloudshape is begin 2013 opgericht en begeleidt organisaties bij de overstap naar een cloudplatform. Daarbij werkt het bedrijf samen met cloudleverancier Navisite, onderdeel van mediaconglomeraat Time Warner Cable.

Door de stijgende populariteit van cloud computing groeit niet alleen de markt voor online werkplekken, maar neemt ook de concurrentie sterk toe, merkt Cloudshape. 'Door de overname van On-IT en vervolgens onze fusie onder Cloudshape ontstaat een middelgrote speler op het gebied van cloudgehoste online werkplekken', aldus algemeen directeur Joost Arnold. 'Daardoor worden we een serieuze partner voor de markt waar wij ons specifiek op richten: het hogere mkb-segment met vijftig tot tweeduizend werknemers.'

Datacon is sinds 1996 actief als bouwer van webportalen. Het bedrijf startte in 2004 ‘Office2go’ in Waalwijk, een aanbieder van online werkplekken. Datacon telt momenteel circa 60 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-02T08:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.