Vanad doet Spotdog alweer van de hand

De Vanad Group uit Capelle aan den IJssel nam eind 2013 het failliet gegane Groningse ict-bedrijf Spotdog over. Ruim een half jaar later is de leverancier van iPad-cloudoplossingen voor papierloos vergaderen en cliëntenbeheer doorverkocht aan de Groningse infrastructuurdienstverlener Bossers & Cnossen. De internationale plannen die Vanad had met Spotdog kwamen te vroeg. Omdat Spotdog zich eerst wil richten op de Nederlandse markt is in Bossers & Cnossen een nieuwe partner gevonden.

Vanad had de ambitie om de Spotdog-producten via zijn internationale netwerk ook buiten Nederland te verkopen. 'Na verloop van tijd bleek die internationalisering voor ons te vroeg te komen', vertelt Spotdog-oprichter/directeur Oane Hettema. 'Wij willen eerst een goede grondvest in de lokale markt krijgen, met andere woorden: in Nederland. Over dit verschil in inzicht hebben we uitvoerig beraadslaagd met Vanad. Uiteindelijk is de beslissing genomen om op zoek te gaan naar een nieuwe sterke, landelijk opererende partner uit de regio. Dat is Bossers & Cnossen geworden.'

Spotdog heeft de applicaties Spotdog Meeting, voor papierloos vergaderen, en Spotdog Care, een Elektronisch Cliëntendossier, ontwikkeld. Bossers & Cnossen beschouwt deze apps als een welkome aanvulling op zijn webapplicaties. Ook passen de Spotdog-producten goed bij de strategie om klanten 'totaal te ontzorgen' op ict-gebied.

Het bedrijf zet sterk in op het ontwikkelen van cloudfunctionaliteit die als abonnement kan worden afgenomen. Ook heeft Bossers & Cnossen de ambitie om medio 2015 ook over de grens clouddiensten aan te bieden, in samenwerking met IBM waarvan het partner is. 'Deze langetermijnvisie past beter bij onze ideeën over internationalisering', zegt Hettema.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-03T14:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.