Clouddienstverlener Corent start in Europa

De Amerikaanse cloudleverancier Corent Technology biedt zijn producten en diensten nu ook aan in Europa. Het bedrijf heeft daarvoor een eerste kantoor in Europa geopend. Het bedrijf biedt een platform voor cloud computing aan waarmee bedrijven zelf een software as a service-aanbod kunnen opzetten en beheren. Corent richt zich op ict-dienstverleners en cloudaanbieders maar ook op bedrijven die hun software voortaan vanuit een publieke of private cloud willen afnemen.

De leiding van het Californische Corent Technology is in handen van Silicon Valley-veteraan Feyzi Fatehi. Voor het zogeheten SurPaas-platform van het bedrijf verwacht Fatehi ook in Europa klanten te kunnen vinden. Corent werkt onder andere samen met partners als IBM (Softlayer-platform), Amazon (Web Services), Microsoft (Azure), Nephoscale, Symphony Teleca, Dell en Dimension Data.

Corent heeft zijn intrek genomen in een kantoor op het Amstel Business Park aan de Joop Geesinkweg in Amsterdam. Frits Veltink, een veteraan uit de Nederlandse ict-wereld met recente ervaring in diverse cloud- en SaaS-bedrijven, is aangetrokken als algemeen directeur van Corent Europa. Veltink benadrukt dat Corent zal werken met Europese datacenterpartners met het oog op de Europese privacy-richtlijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Amerikaanse leverancier. Zeg maar dag tegen je gegevens.

TC,

Ja dit maakt niet veel uit. Moedermaatschappij is in dit geval leidend. En dit valt onder de patriot act.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-17T09:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.