Red Hat koopt eNovance voor OpenStack

Open source-leverancier Red Hat neemt leverancier van open source-clouddiensten eNovance over. Via de overname vergroot Red Hat de technische kennis en het aanbod van OpenStack-clouddiensten. Red Hat lijft eNovance in om tegemoed te komen aan de groeiende vraag naar adviesdiensten, ontwerp en de implementatie van clouddiensten op basis van open source-technologie. Red Hat telt voor de overname vijftig miljoen euro in contanten plus twintig miljoen euro in aandelen neer.

Door de overname van eNovance breidt Red Hat de mogelijkheden uit om clouddienstverleners en bedrijven te ondersteunen in het opzetten van grote OpenStack-clouds. eNovance is in 2008 opgericht door Raphaël Ferreira, Nicolas Marchal en Pierre Molin. Het bedrijf helpt service providers en grote zelfstandige organisaties bij het ontwerp en de implementatie van cloudinfrastructuren. Daarnaast helpt het bedrijf organisaties bij het beheren van webapplicaties op publieke clouds.

Red Hat licht in een bericht over de overname toe: 'eNovance bevindt zich net als ons in de voorhoede van de OpenStack-community. Het bedrijf behoort tot de top-tien van bedrijven die bijdragen aan het OpenStack-project en het is het enige Europese Gold Member-bedrijf van de OpenStack Foundation. eNovance heeft meer dan 150 klanten wereldwijd, waaronder Alcatel-Lucent, AXA, Cisco, Cloudwatt en Ericsson. Het bedrijf heeft kantoren in Parijs, Montreal en Bangalore.

De eerste samenwerking tussen Red Hat en eNovance stamt uit 2013 waarbij ze gezamenlijke klanten implementatie- en integratiediensten voor OpenStack leverden om zo de adoptie van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform te stimuleren. In mei 2014 kondigden de twee bedrijven een uitgebreide samenwerking aan om Network Functions Virtualization (NFV) en telecommunicatie-innovaties voor OpenStack te stimuleren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-19T11:50:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.