Brits Vitruvian stopt geld in ASP4all Bitbrains

De Britse durfkapitalist Vitruvian stapt met een investering in ASP4all Bitbrains, een leverancier van managed hosting- en clouddiensten uit Huizen. ASP4all Bitbrains heeft voor de investeerder gekozen om met zijn expertise de integratie tussen ASP4all en Bitbrains, die begin dit jaar fuseerden, te versnellen. Daarnaast wil de cloudleverancier met het extra kapitaal internationaal uitbreiden. Overnames worden daarbij niet uitgesloten. De omvang van de investering is niet bekend gemaakt.

ASP4all Bitbrains heeft zijn hoofdkantoor in Huizen en opereert vanuit nog drie andere locaties in Nederland (Assen, Amersfoort en Amstelveen). Er zijn ongeveer honderdtachtig werknemers in dienst. De verwachte omzet van het bedrijf voor 2014 is ongeveer veertig miljoen euro. Klanten van ASP4all en Bitbrains zijn onder andere de Rijksoverheid, gemeenten, TNO, Trans Link Systems (de nationale ov-chipkaart), Rabobank, Ahold, Aegon, ING, NN Group, ICS Cards, Mirabeau en Wegener.

De investering van Vitruvian zal de ontwikkeling van ASP4all Bitbrains ondersteunen in de groeiplannen waarbij overnames niet uitgesloten worden. Het bedrijf wil een toonaangevende Nederlandse managed hosting provider worden en klanten continu kunnen voorzien van innovatieve cloudoplossingen. Ook wil het bedrijf deze oplossingen buiten de landsgrenzen aanbieden, met name op het gebied van applicatiehosting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-17T11:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.