Iton levert 5 Azure-oplossingen van Microsoft

It-dienstverlener Iton heeft zijn cloudpropositie uitgebreid met vijf Azure-oplossingen van softwareleverancier Microsoft. Iton levert nu ook de oplossingen voor back-up, sql, Sharepoint, Active Directory en cloudopslag. Beide bedrijven werken tegenwoordig met een cloud first-marktbenadering.

Iton levert al meer dan twintig jaar Microsoft-oplossingen. De dienstverlener heeft ook voor Microsoft gekozen als cloudleverancier, zowel Azure als Office 365. Volgens Iton-directeur Ernst Merks is het geen kwestie meer óf organisaties naar de cloud gaan, maar hoe en wanneer. ‘Natuurlijk gaat niet iedereen morgen naar de cloud. Bij de cloud roadmap die we met onze klanten maken, varieert de duur van één tot vier jaar. We maken hierbij gebruik van onze businessconsultants. Zij ondersteunen de klanten die worstelen met hun informatievoorziening. Die moet eerst helder zijn voordat de weg naar de cloud ingezet kan worden.’

‘Bij voorkeur richten we de it-omgeving zo in dat de klantwens bepalend is hoe en wanneer ze naar de cloud gaan’, vervolgt Merks ‘Hierbij mogen zij niet gehinderd worden door technische beperkingen.’ Momenteel maakt 30 procent van de Iton-klanten gebruik van een clouddienst, de verwachting is dat dat in 2020 90 procent is.

Bovag, Arnhem en Zozijn

Iton heeft zijn private cloud-platform gemigreerd naar Cloud OS in combinatie met Microsoft Azure Pack. Er wordt gewerkt naar één infrastructuur, gebaseerd op public, private en on-premise omgevingen. Verschillende organisaties hebben inmiddels gekozen voor de combinatie van Microsoft en Iton. Zo gaat Bovag over naar Azure Active Directory in combinatie met Office 365, gemeente Arnhem heeft gekozen voor een Storsimple-oplossing en zorginstelling Zozijn gaat een gedeelte van zijn platform hosten in Azure.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik hoop dat ITON de rol van IAM in deze trajecten niet vergeten is! De IAM oplossing van Microsoft kent voldoende beperkingen waardoor een non-Microsoft product meer mogelijkheden en flexibiliteit biedt dan MS product op dit gebied.

In dit kader zijn een aantal zaken in het artikel IAM in de Cloud en ook de reacties onder aandacht gebracht:

http://www.computable.nl/artikel/opinie/infrastructuur/5029849/2379248/i-am-in-de-cloud.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-07T11:51:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.