Planview neemt Projectplace over

Overname

Planview, een Amerikaanse aanbieder van portfolio- en resourcemanagementsoftware, heeft Projectplace, Zweedse leverancier van oplossingen voor projectsamenwerking, overgenomen van de risicokapitaalfondsen InnovationsKapital en Via Venture Partners. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekend gemaakt. Met de overeenkomst blijven Projectplace en Planview als twee merken naast elkaar bestaan. De omzet van het nieuwe bedrijf bedraagt meer dan 125 miljoen dollar.

‘Door de overname van Projectplace zijn wij in staat om een bredere visie op portfolio- en resourcemanagement te definiëren’, zegt Planview-ceo Greg Gilmore. ‘Door het samenvoegen van de oplossingen kunnen we klanten van grote organisaties tot kleine teams helpen beter te presteren. Zo kunnen zij resources efficiënter inzetten, door gebruik te maken van portfolio-, resource- en workmanagement.’

Planview is in 1989 opgericht en heeft 325 werknemers. Het heeft zijn hoofdkantoor in Austin, Texas en kantoren in Frankrijk, Duitsland, Italië, Engeland en Australië. Planview heeft meer dan vijfhonderd klanten in vijftig landen.

Projectplace is in 1998 en heeft 170 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor bevindt zich in Stockholm, Zweden. Daarnaast heeft het kantoren in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Engeland en India. Projectplace heeft bijna één miljoen gebruikers in 150.000 projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-13T09:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.