KPN lijft Argeweb in en strikt Amsio voor Azure

Handen schudden

KPN neemt een belang van 100 procent in het hostingbedrijf Argeweb uit Maassluis. Met de overname zegt het ict-concern verdere groei te realiseren in de zakelijke markt voor cloud en hosting, met name voor het midden- en kleinbedrijf. Tegelijkertijd gaat KPN een samenwerking aan met Amsio, het zusterbedrijf van Argeweb. Hierdoor krijgt KPN onder andere de beschikking over Microsoft Azure Pack.

Argeweb is een van de grotere hostingbedrijven van Nederland en levert diensten als domeinregistratie, shared hosting, hosted-exchange en online opslagdiensten aan het midden- en kleinbedrijf. Argeweb was onderdeel van de Argeweb Amsio Groep. Deze groep toonde zich met name vorig jaar kooplustig: het kocht hostingbedrijf Prioserve, nam een minderheidsbelang in de internetstartup Keytoe en kocht het online bureau Toscani.

Het zusterbedrijf Amsio, dat KPN niet overneemt, is gespecialiseerd in het beheren van complexe cloudomgevingen. Nu Argeweb verkocht is, kan de leiding van Amsio zich geheel richten op de verdere uitbouw van Amsio. 'Door de groei van Amsio in de afgelopen jaren was er behoefte aan volledige inzet van de betrokken personen en dat is vanaf vandaag een feit', zegt Gerben van Leeuwen, directeur van de Amsio Groep. 'Argeweb blijft voor ons een belangrijke klant, maar nu hebben we onze handen vrij om de huidige koers met Amsio voort te zetten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vraag me we af wat de NMA hiervan gaat vinden. Door deze aankoop heeft KPN wel erg veel in handen. KPN bood toch al hosting aan. Is deze overname van Argeweb wellicht bedoel om de capaciteit uit te breiden? Of gewoon overnemen van je concurrent?
En blijft Argeweb als zodanig bestaan of volgt er een integratie met de eigen hosting services? Te vrezen valt voor weer wat ontslagen in het laatste geval.
Ik weet nog hoe KPN ooit Getronics/PinkRoccade overnam, dat heeft heel veel mensen hun baan gekost (ik was net op tijd weg). Uiteindelijk wilde men helemaal geen softwarebedrijf hebben, alleen het hardware deel, kabel e.d. was van belang.
Afwachten dus.

Gefeliciteerd Gerben!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-13T11:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.