Acronis neemt BackupAgent over

Handen schudden

Screenshot BackupAgent plug-in voor Exact.

De Amerikaanse back-up en cloud-dienstverlener Acronis heeft voor een niet bekendgemaakt bedrag Backupagent uit Delft overgenomen. Backupagent profileert zich als pionier van backup-diensten via cloud computing. Het bedrijf is in 2005 opgericht door twee studenten van de TU Delft en sinds 2009 actief op de Nederlandse markt. Backupagent ontwikkelt software voor back-updiensten die via cloud computing worden afgenomen. Die software wordt onder andere gebruikt door ict-dienstverleners als KPN en Argeweb.

Bij het overgenomen bedrijf werken dertig mensen. Medeoprichter Roland Sars vertelt dat het bedrijf nog maar 20 procent van de omzet in Nederland behaalt. De overige omzet komt uit activiteiten voor serviceproviders buiten Nederland. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ongeveer negenhonderd dienstverleners in het klantenbestand.

Backupagent wordt ondergebracht bij de cloud computing-activiteiten van Acronis. Die leverancier van oplossingen op het gebied van back-up, herstel en bestandsdeling. Het bedrijf is opgericht in 2002 en telt 650 medewerkers die werken op vestigingen verspreid over achttien landen. Het bedrijf beschikt bovendien over een wereldwijd partnernetwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-02T15:33:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.