KPN koppelt cloudaanbod aan IBM Softlayer

IBM en KPN hebben een strategisch samenwerkingsverband ondertekend. Vanaf 2015 kunnen klanten naast de al bestaande clouddiensten van KPN, ook gebruik gaan maken van het Softlayer-platform van IBM. Met dat platform breidt KPN haar aanbod van clouddiensten uit met een beveiligde op afstand te beheren en flexibele ict-omgeving in de cloud op basis van het Softlayer-platform.

Volgens de ict- en telecomaanbieder kan Softlayer eenvoudig worden gecombineerd met bestaande en nieuwe clouddiensten. KPN levert de dienstverlening aan de klant en IBM Softlayer levert de achterliggende techniek en doet het beheer. KPN: 'Met de introductie van infrastructure as a service (IaaS) hoeven klanten niet meer te investeren in hardware. Via een portal kunnen klanten de ict-infrastructuur zelf configureren. Er kan eenvoudig op- en afgeschaald worden en de klant betaalt dus alleen voor wat hij verbruikt.'

IBM biedt met Softlayer een cloud infrastructuur-platform dat zich uitstrekt over alle continenten. Met wereldwijd veertig datacenters en met datacentercapaciteit in Nederland, biedt het infrastructure-as-a-service aan duizenden bedrijven, van web start-ups tot multinationals.

IBM nam in juni 2013 clouddienstverklener Softlayer over om het aanbod van clouddiensten uit te breiden. Softlayer vormt een belangrijke basis voor het aanbod van clouddiensten van IBM. 

Doorontwikkeling Softlayer

IBM maakte in januari 2014 bekend dat het 1,2 miljard dollar investeert in zijn wereldwijde cloudinfrastructuur. Het bedrijf steekt dat geld in vijftien nieuwe datacentra en de doorontwikkeling van clouddiensten van Softlayer. Dat wordt het fundament voor het aanbod van clouddiensten van IBM.

Ook werkt de ict-reus aan de implementatie van Watson-technologie in Softlayer. IBM bouwt een netwerk op van in totaal veertig datacentra verspreid over vijf continenten. Zo vergroot het bedrijf de keuzemogelijkheden voor dataopslag en dataverwerking voor klanten.

Waar is de data?

Met name overheden en financiële instellingen willen zeggenschap over de plaats waar gegevens zijn opgeslagen in verband met wet- en regelgeving. Klanten vragen steeds vaker om transparantie en controle van het databeheer, merkt IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-07T10:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.