IBM breidt Europees cloudaanbod uit

IBM

IBM breidt zijn wereldwijde aanbod van clouddiensten uit met een SoftLayer-cloudcenter in Frankrijk. Dat nieuwe datacenter voorziet Franse klanten van lokale clouddiensten op basis van het SoftLayer-platform en voldoet aan eisen van datasoevereiniteit. IBM: 'Door deze aanvulling op de SoftLayer-cloudcenters in Londen en Amsterdam krijgen klanten meer mogelijkheden om data en activiteiten naar de cloud te verhuizen binnen Europa.'

Voor het einde van 2014 moet het nieuwe cloudcenter in Parijs officieel worden geopend. IBM Cloud zal ook cloud-infrastructuurdiensten aan Franse klanten aanbieden die hun data binnen de landsgrenzen willen of moeten bewaren.

Lance Crosby, ceo van IBM-dochter SoftLayer: 'We spelen in op de groeiende wens van klanten en landen naar datasoevereiniteit. Met elk nieuwe cloudcenter brengen we ons complete cloud-dienstenportfolio dichter bij lokale klanten. Het cloudcenter in Parijs stelt ons in staat om workloads en toepassingen te draaien van Franse klanten die hun data in eigen land en veilig in de cloud willen houden. Daarnaast kunnen we ook onze wereldwijde klanten de mogelijkheid geven dichterbij hun eigen eindgebruikers in de regio te komen.'

De faciliteit is onderdeel van een nieuwe uitbreiding van vijftien cloudcenters. Er komt ruimte voor duizenden fysieke servers en de faciliteit biedt cloud-infrastructuurdiensten aan die variëren van bare metal servers, virtuele servers tot storage en netwerken.

 

Cloud-aanbod verdubbelen

In januari 2014 heeft IBM 1.2 miljard dollar geïnvesteerd om zijn wereldwijde cloud-activiteiten uit te breiden. Die investering moet SoftLayers wereldwijde aanbod van clouddiensten laten groeien tot veertig datacenters over vijf continenten en zal volgens IBM SoftLayers cloud-capaciteit verdubbelen.

SoftLayer is in juli 2013 overgenomen door IBM Cloud. De SoftLayer infrastructuur vormt nu de basis van IBM's cloudportfolio en omvat ook middleware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-24T10:27:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.