T-Systems sluit cloud-klapper met ThyssenKrupp

Maquette datacenter T-Systems in Biere

Maquette datacenter T-Systems in Biere.

Ict-dienstverlener T-Systems heeft een grote overeenkomst gesloten met technologiebedrijf ThyssenKrupp. De dochteronderneming van Deutsche Telekom gaat ongeveer tachtigduizend desktopwerkplekken en tienduizend serversystemen van het technologiebedrijf migreren naar de cloud. Het contract heeft een waarde van enkele honderden miljoenen euro's en een looptijd van zeven jaar. ThyssenKrupp heeft vestigingen in 34 landen, waaronder Nederland.

De ict-dienstverlener T-Systems verplaatst de ict -processen en dienstverlening van de huidige zevenhonderd data rooms en elf computingcentra naar vijf twin-core datacenters.

Die werkplektoepassingen worden in de toekomst vanuit de cloud-infrastructuur van Deutsche Telekom geleverd. Het betreft onder meer applicaties als Microsoft Exchange, Microsoft Sharepoint en Microsoft Lync en moet bijdragen aan flexibele, eenvoudig en goed beveiligde toegang voor de medewerkers van ThyssenKrupp, die vanaf verschillende locaties kunnen inloggen op hun werkplek en via een beveiligde omgeving data en documenten kunnen uitwisselen.

Over ThyssenKrupp

ThyssenKrupp heeft ongeveer 160.000 medewerkers in bijna tachtig landen in dienst. Het bedrijf legt zich toe op het ontwikkelen en aanbieden van duurzame producten en diensten op het gebied van productie en logistiek. Het bedrijf is bij het grote publiek onder meer bekend als leverancier van liften en roltrappen.

Groot cloud-datacenter

T-Systems bracht eerder het ict-beheer van technisch dienstverlener Kone naar de cloud.

De ict-dienstverlener opende in juli 2014 een nieuw datacenter in Duitsland. Dat gebouw in Biere is volgens T-Systems het grootste cloud-datacenter in Duitsland en een van de grootste van Europa. Het heeft een vloeroppervlakte van 5400 vierkante meter en ruimte voor ongeveer dertigduizend servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Exchnage, SharePoint en Lync zijn nou niet echt werkplektoepassingen, maar Servertoepassingen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-22T10:13:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.