De Nederlandsche Bank certificeert Rackspace

Certificaat

Nederlandse financiële instellingen kunnen vanaf heden gebruikmaken van de (cloud)diensten van Rackspace, dankzij een overeenstemming die De Nederlandsche Bank (DNB) heeft bereikt met Rackspace over het ‘right to examine’. Dit houdt in dat nu contractueel is vastgelegd dat DNB te allen tijde het recht heeft onderzoek uit te voeren naar Nederlandse financiële instanties die klant zijn bij Rackspace. Alle klanten van Rackspace die verantwoording moeten afleggen aan DNB kunnen een nieuw contract aanvragen waarin dit ‘right to examine’ is opgenomen.

Veel financiële instellingen willen gebruikmaken van de cloud maar tot voor kort mocht dat wettelijk niet, omdat DNB als toezichthouder geen garanties had dat het onderzoeken mocht uitvoeren bij de cloud service provider. In de afgelopen periode heeft DNB, mede namens de gezamenlijke internationale it-toezichthouder ITSG, contact gezocht met verschillende internationale cloud service providers om te onderzoeken of daar bindende afspraken over konden worden gemaakt. Rackspace is één van de partijen die nu gecertificeerd is en met wie Nederlandse, financiële instellingen nu zaken kunnen doen.

‘We zijn zeer verheugd dat De Nederlandsche Bank ons heeft gecertificeerd’, zegt Bert Stam, country manager van Rackspace Benelux. ‘Dat is namelijk niet alleen goed nieuws voor Rackspace en de financiële instellingen zelf, ook de eindgebruikers zullen hierdoor profiteren van de voordelen die cloud computing de banken en verzekeraars te bieden heeft. Door cloudaanbieders te certificeren heeft DNB een belangrijke hobbel weggenomen voor groei en innovatie in de financiële sector.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch fijn als je weet dat je financiële instelling door de DNB en MI6 gecontroleerd wordt. Dat is nog eens service.

Het is mij totaal een raadsel waarom de DNB het in vredesnaam goedkeurt dat banken van een (buitenlandse) public cloud gebruik mogen maken.
Zie bijvoorbeeld het voorval met de Chinese JSF datadiefstal waarvoor de Ameriakanen hun bondgenoten hadden gewaarschuwd. Had Nederland ook zo'n waarschuwing ontvangen???

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-16T11:29:00.000Z Sander Hulsman