ESA kiest Red Hat voor private cloud

European Space Agency (ESA) ontwikkelt een on-premise, private cloud-infrastructuur die grotendeels gebaseerd is op Red Hat Enterprise Linux. De cloud-infrastructuur draait op VCE-systemen op een blade x86-architectuur en wordt door Orange Business Services beheerd.

ESA koos Red Hat Enterprise Linux als een van de platformen die in de ESA Cloud worden ondersteund. De ict-afdeling van ESA host verschillende diensten en omgevingen in de ESA-cloud, waaronder  softwareontwikkeling en testomgevingen, satellite data reprocessing- omgevingen, document management systemen en traditionele ict-diensten voor de dagelijkse werkzaamheden van teams

Het ict-team van de ruimtevaartorganisatie kan realtime de ict-omgeving monitoren. Hierdoor wordt de beschikbare capaciteit geoptimaliseerd en worden de chargeback operations voor interne klanten geregeld. 

Specifieke eisen

Het ESA-team werkte tijdens de implementatie van het besturingssysteem in het ESA-project nauw samen met Red Hat Consulting om ervoor te zorgen dat aan alle eisen werd voldaan. Deze fase was belangrijk, omdat de specifieke eisen van ESA behoorlijk verschilden met die van andere commerciële organisaties, en vaak compleet nieuw waren. Volgens Josè Fernandez Balseiro, technical officer en projectmanager voor de ESA Private Cloud vormde Red Hat een belangrijk element in de realisatie van hun eigen private cloud. Dankzij de, volgens Balseiro, cruciale ontwikkeling hebben technische en wetenschappelijke gebruikers toegang tot de meest geavanceerde en betrouwbare diensten. 

Complexe virtuele omgevingen kunnen nu door de eindgebruikers in een paar minuten worden ingericht. De flexibiliteit zorgt ervoor dat de ESA eerder zijn zakelijke en wetenschappelijke doelen kan halen. Daarbij zorgt de nieuwe infrastructuur die gebaseerd is op open standaarden voor een effectief beheer van alle diensten. De ict-afdeling van ESA ondersteunt diverse gebruikers in heel Europa die specifieke applicaties nodig hebben, die  inclusief de data  ten allen tijde beschikbaar moeten zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-23T10:33:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.