Avensus levert 700 werkplekken aan jeugdzorg

Werkplek

Ict-dienstverlener Avensus Nederland heeft een opdracht binnengehaald voor werkplekdiensten bij jeugdzorginstellingen. De joint venture Ouder Kind Teams heeft Avensus geselecteerd voor de uitwisseling van informatie en het optimaliseren van de samenwerking tussen medewerkers. Het levert werplekken op basis van Microsoft 365. Het gaat om ruim 700 werkplekken die vanuit een Nederlands datacentrum worden gehost.

De opdracht is als één perceel aanbesteed aan een vooraf bepaalde selectie van bedrijven. Daardoor is de ict-dienstverlener verantwoordelijk voor de infrastructuur, het datacenter en de applicaties. Partner New Day at Work beveiligt de koppeling tussen de browser en de beveiligde omgeving van Avensus. De zorginstellingen hebben bewust gekozen voor een Nederlandse datacenterleverancier. Daarmee voldoen ze aan Europese privacy-richtlijnen die voorschrijven dat data op Europees grondgebied blijft.

Avensus geeft de beveiliging van de achterliggende infrastructuur extra aandacht. Hans-Friedrich Meerholz, cto bij Avensus. 'Hoewel het bij deze aanbesteding niet gaat om de beveiliging van patiëntendossiers, verzamelen de zorginstellingen in hun dagelijkse werkzaamheden privacy gevoelige data. Bijvoorbeeld e-mails en overdrachten. Het is belangrijk dat de gebruikers veilig kunnen werken zonder dat er persoonlijke informatie wordt getraceerd.'

Uitbreiding aantal gebruikers

Op dit moment kunnen 800 gebruikers een werkplek afnemen. De jeugdzorginstellingen zijn nog in onderhandeling over een extra gebruikersgroep van 150 gebruikers en breiden in de toekomst mogelijk uit met 500 extra gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-23T12:44:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.