Proact levert cloudstorage aan Ymere

Cloudopslag

De Amsterdamse woningcorporatie Ymere kiest voor een door Proact geleverd schaalbaar cloudopslagplatform waarbij het enkel betaalt naar verbruik. Dat levert de woningcorporatie een flinke kostenbesparing op. De oplossing bestaat uit storage-as-a-service op basis van replicatie van de data naar een extern secundair datacenter.

Ymere stond aan de vooravond om het fundament van de it-omgeving, de storage, te vervangen. De organisatie maakt op dit moment gebruik van een op NetApp gebaseerde storageoplossing van Proact, die niet meer aansluit bij de vernieuwde it-infrastructuurstrategie. Bedrijfsmatige knelpunten waren een technische it-omgeving die aan vernieuwing toe was, capex-investeringen en een verhoogde beheerinspanning.

‘De door ons gekozen oplossing van Proact is de volgende stap binnen onze jarenlange samenwerking en sluit aan bij onze visie om te groeien naar een ict-regieorganisatie’, zegt Arno Diefenbach, ict-manager bij Ymere. ‘De vernieuwende it-Infrastructuur levert Ymere een substantiële besparing op en zorgt voor risicoverlaging. Wij zijn ook zeer content dat de dienstverlening naar gebruikers en huurders wordt verhoogd.’

Binnen de volledig gemonitorde dienst wordt door Proact de verantwoordelijkheid genomen voor het behalen van een optimaal serviceniveau van de it-infrastructuur op het vlak van beschikbaarheid en performance. De gekozen oplossing zal mee bewegen met de interne en externe veranderingen op zowel technisch als innovatief gebied. Tevens kan Ymere hierdoor transformeren van een min of meer onvoorspelbare capex-gebaseerde investeringsstrategie naar een transparante en meer voorspelbare opex-exploitatiestrategie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-19T10:14:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.