Investeerders vullen oorlogskas Interoute

Emirates stoot 30 procent van de aandelen af

Overname

Cloud-dienstverlener Interoute gaat gesteund door nieuwe investeerders op overnamepad in Europa. Het bedrijf heeft de beschikking over meer kapitaal nu investeerders Aleph Capital Partners en Crestview Partners 30 procent van de aandelen van het bedrijf hebben overgenomen van Emirates International Telecommunications (EIT).

Het bedrijf heeft de ambitie om de omzet binnen vijf jaar tijd te verdubbelen en dat moet onder meer gebeuren via aquisities. De verwachting is dat de transactie tussen Aleph Capital Partners en Crestview Partners en Emirates International Telecommunications (EIT) eind april 2015 afgerond is. Interoute verwacht onder het nieuwe bestuur sneller overnames te kunnen doen en via acquisities zijn positie in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en het Europese continent te versterken.

Interoute-ceo Gareth Williams: 'We verwachten de komende vijf jaar onze omzet meer dan te verdubbelen dankzij de grote vraag naar onze zakelijke netwerk- en clouddiensten. Door middel van overnames willen we nieuwe markten aanboren, nieuwe diensten en functionaliteiten toevoegen en meer klanten onze diensten kunnen aanbieden.'

Ceo van Aleph Capital, Hugues Lepic: 'Interoute is nu al Europees marktleider in glasvezelnetwerken en cloudinfrastructuur, maar met onze ondersteuning liggen er nieuwe en uitdagende kansen voor het bedrijf. We verheugen ons op de nauwe samenwerking met het managementteam van Interoute en met de Sandoz Family Foundation om die kansen te benutten.'

Twaalf datacenters

Interoute is al sinds 2002 bezig met de bouw, het beheer en de uitbreiding van zijn cloudplatform in Europa. Het omvat nu ruim 67.000 kilometer aan glasvezelkabel, twaalf datacenters en 31 colocatiecenters die gekoppeld zijn met 195 externe datacenters. Bij Interoute werken wereldwijd 1450 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-30T16:54:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.